Blog
nyaralás

Durván betett a nyár a lakossági hitelkeresletnek

Az utóbbi másfél év legalacsonyabb internetes érdeklődése jellemezte a lakossági hitelpiacot májusban a Bank360 Lakossági Hitelkeresleti Index adatai szerint. A lakáshitel, a babaváró, és a személyi hitelek iránti netes keresések száma is csökkent.

2021-07-14
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
napraforgó

Mennyi júliusban a törlesztője egy 3 millió forintos személyi kölcsönnek?

Az áprilisi hitelfolyósítási adatok alapján nagy népszerűségnek örvendő szabad felhasználású személyi kölcsönök számos élethelyzetben nyújthatnak megoldást. A Bank360 elmezőiként három jövedelemre, nettó 200, 250 és 500 ezer forintra vizsgáltuk meg, hogy milyen kikötések kikötésekkel lehet 3, illetve 5 millió forintot felvenni július első felében. 

 

2021-07-14
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
orgona

Nem hozott még egyértelmű személyi kölcsön drágulást a május

Tovább zárkózott a személyi kölcsön májusban, 42,2 milliárd forintos összegben folyósítottak a legnépszerűbb szabad felhasználású hitelből az MNB közlése alapján. Ez meghaladja az előző hónap 37,3 milliárd forintos folyósítását, a tavaly májusi 18,9 milliárdos havi hitelkihelyezés duplázása pedig megmutatja: alacsony szintről kapaszkodtak vissza a személyi hitelek, de már közel járnak a teljes kilábaláshoz. Vagyis a koronavírus-járvány miatt a főbb hiteltípusok között a legnagyobb ütést kapó lakossági hitel is lassan kikerül a válság okozta sokkból.

2021-07-14
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
autó vétel

Így lehet most hozzájutni a magyarok kedvenc autóihoz

A válság elmúltával ismét felélénkült itthon az autópiac, májusban 10 695 személygépkocsit értékesítettek a Datahouse adatai alapján. Az eladott autók száma így jóval meghaladja a tavalyi májusban, lezárások mellett értékesített 6471 gépkocsit,  de a koronavírus előtti években tapasztalt tavaszi kiugrás még várat magára, ugyanis 2019 májusában még 3500-zal több autót adtak el az ideihez képest.

 

2021-07-02
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
munkás

A munkavállalók fele képes felvenni egy 6,8 millió forintos személyi kölcsönt 8 évre

Szerda reggeli adatok szerint 332 ezer forint volt áprilisban a bruttó medián kereset, az átlagbér pedig meghaladta a 440 ezer forintot. Mutatjuk, mekkora fedezet nélküli személyi hitelben gondolkodhat egy mediánbért és egy átlagbért kereső munkavállaló.

 

2021-07-02
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
család adó

Majdnem 800 ezer forint is visszajárhat jövőre a gyermeket nevelő szülőknek

Orbán Viktor bejelentése alapján akár a teljes évi jövedelemadó befizetést visszakaphatja az, aki gyermeket nevel. A miniszterelnök által felvázolt terv alapján a teljes 2021. évi szja befizetést visszakaphatnák a családok, ha a gazdasági növekedés idén meghaladja az 5,5 százalékot éves szinten. A visszatérítés az átlagjövedelem szintjéig lenne érvényes. Bár még sok a bizonytalanság a javaslat körül, a Bank360 megvizsgálta, mennyi visszatérítést lehetne a kedvezmény segítségével igénybe venni.

2021-06-15
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
minimálbér munkás

Hogy lehet minimálbérrel két és félmillió forint hitelt felvenni?

Az idei minimálbér egy kései megállapodás után februártól lépett életbe és havi bruttó 167 400 forintos legalacsonyabb keresetet ír elő. Ez alapján nettó 111 321 forintból gazdálkodhat egy minimálbért kereső dolgozó. Milyen lehetőségei vannak ekkora bér mellett annak, aki nagyobb kiadással szembesül és hogyan vehet fel akár két és félmilliós összegben személyi kölcsönt? A Bank360 elemzése ennek jár utána.

 

2021-06-15
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
személyi kölcsön pénzerme

Mennyi most a törlesztőrészlete egy 1, 3 és 5 millió forintos hitelnek?

https://szemelyi-kolcson.hu/Akár százezrekben is mérhető a bankok közti különbség. A Bank360.hu kalkulátorával vizsgáltuk meg a szeptemberben elérhető ajánlatokat. 

 

2021-06-14
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
macska pénzzel

Egyre többen érdeklődnek a fedezet nélküli személyi kölcsönök iránt

Továbbra is mérsékelt maradt a hitelek iránti online érdeklődés a Bank360 Lakossági Hitelkeresleti Index legújabb havi adatai alapján. A személyi kölcsönök iránti kereslet dinamikus növekedése összességében ellensúlyozta a babaváró kölcsönök és lakáshitelek alacsonyan ragadt számait.

 

2021-06-14
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
versenybicikli

Hogyan veheted meg Valter Attila biciklijét?

Magyar sporttörténelem született az olasz országúti kerékpáros versenyen, a Giro d'Italián. 2021. május 13-án először vette át az összetett versenyt egy magyar kerékpáros, Valter Attila. Az ifjú sportoló így nemzetközi sikert ért el, ami itthon is fellendítheti a sportág iránti figyelmet. Milyen kerékpárt használ egy ilyen magas szintű eredményt elérő versenyző, és hogy juthatunk hozzá egy hasonló modellhez?

 

2021-05-18
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
önkormányzati lakás

Önkormányzati bérlakás vásárlás

A  Böröcz László által 2021. május 11-én benyújtott lakástörvény módosítását célzó javaslat szerint az önkormányzatoknak kötelező lesz eladniuk a tulajdonukban lévő bérlakásokat, amennyiben a benne élő bérlők jelzik a vételi szándékukat.

 

Részletek:
 

2021-05-17
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
babaváró

Melyik éri meg jobban: baba nélkül a babaváró hitel vagy egy hagyományos személyi kölcsön?

A babaváró támogatás legvonzóbb eleme a kamatmentes törlesztés, ami az első öt évben minden igénylőt megillet - ezután csak azokat, akik teljesítették a gyermekvállalás feltételeit. A legfeljebb 10 millió forintos kölcsön jó lehetőséget ad egy nagyobb kiadás fedezésére is, gyermekvállalás nélkül azonban lehet, hogy egy másik típusú kölcsönnel jobban járunk. Kiszámoltuk, hogy egy személyi kölcsönnel vagy a babaváró hitellel járunk-e jobban abban az esetben, ha nem tervezünk gyermekvállalást.

 

2021-05-12
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
hitel kiszámolás

Mennyibe kerül májusban személyi hitelt felvenni?

Sok elemzés készült az elmúlt időszakban arról, hogyan és milyen feltételekkel juthatunk állami támogatású hitelekhez. De mi a helyzet akkor, ha külső forrásra lenne szükségünk, ám az adott célra vagy nem érhető el állami támogatás vagy nem felelünk meg a feltételeknek? Utánajártunk, mely hitelajánlatokat érdemes igénybe venni májusban.

 

2021-05-12
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
számológép hitelre

Mekkora a törlesztője ma egy 3 millió forintos hitelnek?

Hitelre van szükséged, de nem szeretnél sok megkötést? Megnéztük, mennyibe kerül ma hárommillió forint kölcsön: cikkünkből kiderül, mekkora havi törlesztőrészletre lehet számítani, és hogy milyen feltételekkel lehet ekkora összeghez kedvezően hozzájutni. 

 

Egy kisebb összegű hitel felvétele számos élethelyzetben felmerülhet, ha épp nem áll rendelkezésre elegendő önerő egy cél megvalósításához. Hárommillió forint elég lehet egy autóvásárlásnál, felújíthatjuk belőle a konyhát, de akár a tanulmányainkat is finanszírozhatjuk belőle, ha a Diákhitel valamiért nem jöhet szóba.

2021-05-03
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
személyi kölcsön moratórium

Moratórium: a kamatos kamat hiánya csak a veszteség egy részétől óv meg

Jelentős, akár több millió forintos plusz költséget is okozhat, ha hitelünk törlesztését a teljes moratóriumi időszak alatt felfüggesztettük. Ennek oka, hogy a hitelek törlesztője nem emelkedhet, ami a megnövekedett futamidő miatt további kamatköltséget jelent még úgy is, hogy a moratórium alatt kamatos kamat nem terheli tartozást.

 

2021-04-26
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
személyi kölcsön igénylés 2021 április

A THM-plafon megszűnésével újjáéledtek a személyi kölcsönök

Ugyan a személyi kölcsönök kapták a legnagyobb ütést a válság során, de idén februárban már megkezdték lassú felzárkózásukat. Az MNB által közölt adatok szerint 30,3 milliárd forint összegben folyósítottak a bankok személyi kölcsönöket az év második hónapjában, ami tavaly március óta a legmagasabb havi érték. A növekedésben szerepet játszhat a Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönök megjelenése és a THM-plafon kivezetése, de messze még a válság előtti szint.

2021-04-19
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
hitelfelvétel online

Mennyi ma a törlesztője egy 1 millió forintos hitelnek?

Számos élethelyzetben segíthet ki bennünket egy kis összegű, szabad felhasználású hitel. Ennek a legbiztonságosabb módja, ha a személyi kölcsönt veszünk fel fix kamatozással, de vajon olcsó is? Megkerestük a hónap kedvező személyi kölcsön ajánlatait. 

 

2021-04-15
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
hitelfelvétel

Mennyi a törlesztője most egy 1,5 egy 3 és egy 4,5 milliós hitelnek?

Az életünkben bármikor bekövetkezhet olyan helyzet, amikor nagyobb összegre van szükségünk. Ha nem jöhet szóba a jelzáloghitel felvétele, ingatlan vagy idő hiányában, jó döntés lehet a személyi kölcsön.

 

2021-04-15
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
2021 február személyi kölcsönök

2,7 millió forint személyi hitel kellett átlagosan a magyaroknak februárban

A Bank360 februárban is megvizsgálta a kisebb összegű, fedezetlen hitelekre vonatkozó összehasonlításokat. Tavaly februárhoz képest jócskán megnőtt az ügyfelek hiteléhsége. 

 

A Bank360 azokat a kalkulációkat vizsgálta személyi kölcsön, autóvásárlási célú hitel, gyorskölcsön és fedezetlen hitelkiváltó hiteleknél, amelyek után az ügyfelek a bankok felé is jelezték igénylési szándékukat. 

 

2021-04-01
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
kölcsön kiszámolása

Ki sem kell mozdulni: ezeknél a bankoknál vehetsz fel teljesen online személyi kölcsönt

Az elmúlt hetekben bizonyossá vált, hogy messze van még a teljes kilábalás a koronavírus-járványból, sőt, napról napra dőlnek meg a halálozási és fertőzöttségi rekordok. Továbbra is nagyon fontos, hogy csak a legszükségesebb esetekben keressük fel az olyan zsúfoltabb helyeket, mint amilyen egy bankfiók is lehet.

 

2021-03-15
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
autókereskedés

Mekkora kölcsönből tudjuk megvásárolni a magyarok legkeresettebb autóit?

Ha nincs meg az önerő és hitelből kell finanszírozni az autóvásárlást, érdemes az igénylés előtt összehasonlítani a bankok kölcsöneit.

 

A koronavírus-járvány ellenére is közel változatlan a legkeresettebb márkák és leggyakrabban vásárolt új autók toplistája 2020-ban.

 

2021-03-09
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
statisztika

Továbbra is várat magára a kilábalás a lakossági hiteleknél

Januárban sem tudott kikászálódni a lakossági hitelpiac a koronavírus-járvány okozta visszaesésből. Lanyha hitelfolyósítás jellemezte továbbra is a hazai hitelezési folyamatokat, ami a babaváró hitelnél és a lakáshiteleknél mind éves, mind pedig havi összehasonlításban jelentős csökkenést jelentett, a személyi hitelek pedig csak 2020 decemberéhez képest tudtak valamelyest javítani.

 

2021-03-08
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
fizetés

Ekkora hitelt lehet felvenni a legújabb átlagbérrel

Az országos bruttó átlagbér 2020 decemberében 449 400 forint volt a Központi Statisztikai Hivatal csütörtök reggeli közlése alapján, ami nettó 298 900 forint átlagos havi jövedelmet jelentett a munkavállalók számára. A Bank360 kiszámolta, mekkora személyi kölcsönre elég ez az összeg a túlzott eladósodást gátló szabályok mellett.
 

2021-03-01
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
számolás

Fogyasztási hitelek: nagyobb jövedelemmel keresnek nagyobb kölcsönt az igénylők

Személyi kölcsön, gyorskölcsön, autóhitel és hitelkiváltás terén is egyre aktívabbak a pénzügyileg tudatos igénylők. A Bank360 januári statisztikái alapján az is kiderül, hogy mekkora jövedelemmel keresik az ügyfelek a céljaikhoz ideális hitelt. 

 

Növekvő érdeklődés és hiteléhség, ám ezzel együtt javuló jövedelmi helyzet jellemzi azokat az ügyfeleket, akik a Bank360 kalkulátoraival keresték céljaikhoz az ideális finanszírozási formát januárban, legyen szó személyi kölcsönről, gyorskölcsönről, autóhitelről vagy hitelkiváltásról. 

 

2021-03-01
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
bankszámla és bankkártya

Hamarosan jöhetnek a minősített fogyasztóbarát bankszámlák?

Több pénzintézet is vizsgálja a minősített fogyasztóbarát bankszámla bevezetésének lehetőségét. 

 

A minősített fogyasztóbarát személyi kölcsönök januári indulása kapcsán a Bank360 feltérképezte, milyen fogyasztóbarát termékeket kínálnak jelenleg a nagyobb hazai kereskedelmi bankok és várható-e, hogy indulnak további minősítések megszerzéséért. 

 

2021-03-01
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
malacpersely

Megjelent a Budapest Bank minősített fogyasztóbarát személyi hitele

Már a Budapest Banknál is igényelhető fogyasztóbarát személyi kölcsön. A Bank360.hu megvizsgálta a hitelt: kemény feltételeket szab a bank, de a kamatozás is kedvező.

 

Hat bank nyerte el eddig a Magyar Nemzeti Banknál minősített fogyasztóbarát személyi hitel (MFSZ) minősítését. A pénzintézetek közül többnél már igényelhető is az újfajta fogyasztási kölcsön:

 

2021-02-10
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
malacpersely

Az Erste Banknál is elérhető a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

Január negyedikétől már az Erste Banknál is igényelhető fogyasztóbarát személyi kölcsön. Részletesen megvizsgáltuk az új terméket.

 

Az idei évtől lehet igényelni az ügyfelek számára igen kedvező minősített fogyasztóbarát személyi hiteleket (MFSZ) azoknál a bankoknál, amelyek kölcsöntermékei megfelelnek a jegybanki elvárásoknak.

 

A cikk írásának napjáig 5 pénzintézet szerezte meg a minősítést. Ezek az

 

  • OTP Bank
  • Erste Bank
  • Takarékbank
  • Magyar Cetelem Bank
  • Cofidis

 

2021-02-10
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
malacpersely

Új világ a hitelezésben: már igényelhetjük az első Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt

Az OTP Bank elsőként kínál az ügyfelek számára egyszerűen átlátható és összehasonlítható fogyasztóbarát személyi kölcsönt. A Bank360.hu megvizsgálta, miben más a hagyományos termékekhez képest a bank fogyasztóbarát hitele.

 

2021-02-10
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
malacpersely

A Cetelemnél is igényelhető a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

Már a Cetelemnél is elérhető az ügyfélbarát személyi kölcsön. Megvizsgáltuk a termék részleteit és azt, hogyan teljesít a piaci hitelekhez képest.

 

Egyre több pénzintézetnél válik elérhetővé a legújabb minősített fogyasztóbarát jelzéssel ellátott hitel, a minősített fogyasztóbarát személyi hitel. A cikk írásakor már hat bank pályázott sikeresen a Magyar Nemzeti Bank minősítésére: 

 

Sikerrel pályázott a Takarékbank, és a Cofidis, ám náluk még nem igényelhető a termék. 

 

Három másik pénzintézetnél viszont már igen:

 

2021-02-10
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
húszezres

Minimálbér 2021 és garantált bérminimum - bruttó és nettó

Megszületett a megegyezés a munkaadói és munkavállalói oldal között. A tárgyalások eredményeképpen 2021 februártól a bruttó minimálbér összege 167 400 forint, a garantált bérminimum pedig 219 000 forint. A  megállapodás ugyan érvényben van, de a végleges összeget a vonatkozó kormányrendelet tartalmazza majd. A fenti összeget azok kapják, akik főállásban dolgoznak, azaz napi nyolc órát, a pontos definíció szerint heti 36 óránál többet.

 

2021-02-09
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
kártyás fizetés

Erős ügyfél-azonosítás az online vásárlásoknál - egy helyen a legfontosabb tudnivalók

2021. januártól jelentősen megváltozott a bankkártyás fizetés az online vásárlásoknál. Az erős ügyfél-azonosítás indulása miatt sokan elakadhatnak a tranzakciókkal, ezért ebben a cikkben igyekeztünk minden fontos és szükséges információt összegyűjteni, hogy az internetes banki fizetés változásai ne okozzanak fennakadást. 

 

Mit jelent az erős ügyfél-azonosítás? 

 

2021-02-09
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
telefonhívás

Kis összegű személyi hitelek: hol éri meg most keresgélni?

Januártól elérhetők a minősített fogyasztóbarát személyi kölcsönök. A jegybanki minősítés az 500 000 forint alatti hiteleknél nagy árváltozással járhatna, de egyelőre csak egy bank kínál ilyen hitelt

 

2021-02-05
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
nyugdíjasok

Hogyan befolyásolja a 13. havi nyugdíj a hiteligénylést?

Az inflációhoz igazított 3 százalékos emelés mellett februárban érzik meg először a nyugdíjasok a 13. havi nyugdíj visszaépítését - ennek az első részletét ebben a hónapban fogják kézhez kapni. Mennyit számít ez a kiegészítés, ha hitelt szeretnének felvenni, illetve általánosságban mekkora hitelre számíthatnak, ha átlagnyugdíjjal kalkulálunk? Ezeknek a kérdéseknek számoltunk utána.
2021-02-05
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
hitelezés 2020

Csak a lakáshitel tudott talpon maradni 2020-ban

Ahogy várható volt, rajta hagyta a nyomát a koronavírus-járvány a hitelpiacon is 2020-ban - derül ki a Bank360 gyorselemzéséből, melyet a Magyar Nemzeti Bank szerdán publikált adataiból készítettek. A lakáshitelek ugyan tudtak szépíteni az őszi hónapokban, a személyi kölcsönök ugyanakkor alacsony szinten ragadtak.
 

2021-02-05
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
aukció kalapács

Laptop, autó, lakás? A karácsonyinál is kedvezőbb ajánlatok várnak, ha tudod hol keresd

Hűtő, konyhai felszerelés, számítógép és alkatrész potom pénzért, autó, festmény - mindezeket töredékáron találhatjuk meg a NAV árverésein.
2020-12-23
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
karácsony

Karácsonyi nagybevásárlás: óvatosan, ha hitelre van szükség

A lakosság nagy része évek óta a decemberi fizetéséből fedezi az egyre magasabb karácsonyi kiadásokat. A mostani helyzetben sokaknak eszébe juthat a hitel, mint áthidaló megoldás. Lehet megalapozott döntés hitelből karácsonyozni?
2020-12-23
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
húszezres

Az év végéig még ingyenesen becserélhetjük a régi húszezreseket

A bevont bankjegyek a bevonási határnaptól számított 3 évig minden bank- és postafiókban térítésmentesen válthatók át azonos címletű, törvényes fizetőeszközökre.
2020-12-23
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
ecset

Újabb részletek derültek ki a lakásfelújítási kölcsönről

További részleteket árult el Novák Katalin a Facebookon közzétett videójában az otthonfelújítási támogatás előtt igényelhető otthonfelújítási kölcsönről. Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

 

2020-12-22
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
számológép

Így lehet nulla megtakarítással igénybe venni a teljes lakástámogatási támogatást

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter 2020. október 14-i bejelentése komoly várakozásokat generált a legalább egy gyermeket nevelő családok körében a 2020. január elsejétől 2022. december 31-ig igénybe vehető lakásfelújítási támogatás kapcsán, amelyről már korábban  összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.
 

2020-12-22
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
malacpersely

Hitelmoratórium: kell egyeztetni a bankkal, de alig maradt néhány napja annak, aki a januári törlesztőjét sem szeretné fizetni

Az egyébként jogosultaknak sem folytatódik automatikusan a hitelmoratórium 2021-ben. Mindenképpen fel kell venni a kapcsolatot a bankkal, ha azt akarjuk, hogy már a januári törlesztőrészlet is a moratórium hatálya alatt maradjon.
2020-12-18
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Boldog fiatal nő

Mi a különbség az elsődleges és a másodlagos jövedelem között?

A magyar emberek számára az egzisztenciális “több lábon állás”, azaz a szükséges jövedelmek beszerzése több munkából, több forrásból, nem ritka. Ez pedig a hitelek elbírálása szempontjából is fontos lehet. Bár bankok az elsődleges jövedelem meglétét előírják, a hitelek esetében az igazolt másodlagos jövedelmek hozzájárulhatnak egy kedvezőbb kamatozású vagy magasabb összegű hitelhez is. De pontosan mit vizsgál a bank? Milyen jövedelmek tartozhatnak egy személyi kölcsön esetén az elsődleges és másodlagos források közé?
2020-10-27
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
lista

Így keresnek rajtunk pénzt a bankok - hogyan spórolhatunk a bankolási szokásainkkal?

A televízióban, a rádióban és az interneten is naponta belefuthatunk kedvezményes és jól hangzó banki ajánlatokba. Ha azonban mindig minden ajánlat pénztárcabarát, jutányos a kamat és szinte ingyenes a számlavezetés, akkor mégis miből képesek a bankok fizetni az irodák fenntartási költségét, az alkalmazottakat, illetve profitra szert tenni?
2020-10-14
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
akadálypálya

10 buktató személyi kölcsön igénylésekor, amelyekre nem árt felkészülni

A személyi kölcsön előnye, hogy egy esküvő, új autó, vagy lakásfelújítás lebonyolításához is gyorsan, akár néhány óra alatt több millió forinthoz juthatunk, ráadásul mindezt megtehetjük ingatlanunk kockáztatása nélkül. A személyi kölcsön igénylésének azonban vannak rizikói, melyekkel nem árt tisztában lennünk.
2020-10-12
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Online személyi kölcsön

Személyi kölcsön interneten keresztül - megnéztük, melyik banknál lehetséges

A koronavírus-járvány második hullámával ismét kiürülhetnek a bankfiókok. Ám ekkor is előállhat olyan helyzet, amikor egy személyi kölcsönre van szükségünk. A Bank360.hu összegyűjtötte, mely bankoknál tudunk most biztonságosan, teljesen higiénikusan, banki látogatás nélkül online személyi kölcsönt felvenni.
2020-09-08
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
nyugdíjas pár

Igényelhetek-e személyi kölcsönt nyugdíjasként?

Személyi kölcsön felvételére természetesen nyugdíjasként is van lehetőség, ám a bankok által állított követelmények esetenként szigorúbb feltételekhez kötöttek.
2020-09-07
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Személyi kölcsön THM-plafon

5,75% a THM plafon - mit jelent ez a törlesztőrészletre nézve?

Az alapkamat-csökkentések nyara az idei, hiszen a júniusi után, július közepén is további 15 bázisponttal csökkentette a jegybanki alapkamatot az MNB Monetáris Tanácsa. Megnéztük, ez milyen hatással van a fogyasztási hitelekre, és milyen számokat mutatnak most a jövő évi, már piaci THM-ek.
2020-08-05
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Moratórium után

Nagy gondot okozhat, ha a moratórium után sem kerülünk egyenesbe

Cikkünkben megnézzük, hogy milyen változások várhatók a hitelezésben, ezen belül a KHR listában a moratórium lejárta után. Ebben a cikkünkben megnézzük hogy van-e különbség a BAR és a KHR lista között, hogyan működik a listázás, illetve azt is, hogy mi a teendő akkor, ha felkerülünk a rettegett listára.
2020-07-15
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Készpénzes jövedelem

Miért gond, ha készpénzben kapod a fizetésedet?

Bár egyre több jogszabály szűkíti a készpénzes használatot, és támogatja a bankkártyás vagy banki utalálos fizetést, mégis gyakran előfordul, hogy az emberek inkább a készpénzes vásárlásokat favorizálják. Ezt erősítheti az is, amikor a munkavállalók a jövedelmüket készpénzben kapják meg. Ez azonban sok problémát okozhat egy későbbi hitelfelvételnél.
2020-07-06
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Személyi kölcsön ajánlatok

Így változnak a törlesztőrészletek januártól

A koronavírus miatti vészhelyzettel összefüggésben a kormány új rendeletet fogadott el, amellyel az újonnan felvett fogyasztási kölcsönök kamatát 5,9%-os THM-plafonnal rögzítette, de csak 2020 végéig.
2020-05-08
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
5,9-es személyi kölcsön

Ezt kell tudnod a kormány által meghatározott 5,9-es hitelről

A kormány az általános járvány-, és az ebből következő rosszabb gazdasági helyzet miatt az elsők között hozta azt a döntést, hogy az újonnan felvett fogyasztási kölcsönökre THM plafont határoz meg, a jegybanki alapkamat + 5%-a mértékben.
2020-04-22
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
NAV online jövedelemigazolás

Jövedelemigazolás: online a NAV-tól, egyenesen a banknak

2020. február közepétől tette elérhetővé a NAV az online jövedelemigazolás lehetőségét, amely számottevően megkönnyítheti a hitelfelvevők adminisztrációs terheit.
2020-03-23
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Sífelszerelés hitel

Sífelszerelés: vegyük meg hitelből vagy béreljünk?

A síszezon a tél „fürdőzése”, olyan aktív kikapcsolódást nyújt, amit ha egyszer átérez az ember, nem tud tőle szabadulni. Mi most megnéztük azt is, hogy a síeléshez szükséges felszereléseket milyen finanszírozással érdemes beszerezni.
2020-03-03
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Személyi kölcsön mininálbérrel

Minimálbért keresek - mennyi személyi kölcsönt vehetek fel?

2020-ban a minimálbér és a garantált bérminimum összege is nőtt, ami akár a hiteligénylést is befolyásolhatja. Utánajártunk, mennyi személyi kölcsönt tud felvenni egy minimálbérre bejelentett munkavállaló 2020-ban.
2020-02-03
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Ünnepi személyi kölcsön akciók

A karácsony legkedveltebb hitelei

Karácsonykor nemcsak ajándékokat vásárolunk. Gyakran előfordul, hogy a vásárlási kedv és az év végi jutalom nagyobb, az egész család számára fontos beszerzésekre sarkall bennünket.
2019-12-11
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
kérdőjel

Mennyi személyi kölcsönt vehetek fel?

A személyi kölcsönhöz nem kell önerő vagy jelzálog fedezet, a visszafizetés biztosítéka a havi rendszeres jövedelmünk, amelyet általában a munkáltató igazol. Viszont létezik egy úgynevezett adósságfék szabályozás, amely meghatározza, milyen arányban vehetünk fel hitelt a havi jövedelmünk terhére. Ez a jövedelemarányos törlesztési mutató (JTM), amelyet a jegybank határoz meg. Személyi kölcsönöknél nettó 500 000 Ft alatti havi jövedelem esetén a JTM 50%, tehát maximum a havi kereset fele terhelhető hitellel. Havi nettó 500 000 Ft felett a JTM 60%.
2019-12-03
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Személyi kölcsön dokumentumok

Milyen dokumentumokra van szükség a személyi kölcsön igényléshez?

Szabad felhasználású személyi kölcsönt igényelni még soha nem volt ennyire egyszerű, de ami minden esetben nélkülözhetetlen, az a szükséges dokumentumok összegyűjtése az igénylés előtt.
2019-09-27
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Fogszabályozó személyi kölcsönből

Fogszabályozás személyi kölcsönből: befektetés az egészségbe

A fogszabályozásba belevágni nem olcsó mulatság, felnőttként különösen megterheli a pénztárcát. A kezelés akár évekig is eltarthat, a végösszeg pedig akár milliós tétel is lehet. A végeredmény azonban több szinten javítja az életminőséget, így a fogszabályzóra befektetésként is tekinthetünk.
2019-09-16
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Kölcsön magánszemélytől

Hitel magánszemélytől: mi történik, ha így veszel fel kölcsönt?

A banki hitelügyintézés során sokakban felmerül a kérdés: nem lenne egyszerűbb valahonnan máshonnan pénzt szerezni? Mástól? Mondjuk egy rokontól, egy baráttól vagy egy kollégától. Egyrészt már a kérdésfeltevéskor eldőlne, hogy igen vagy nem, másrészt nem kellene hetekig várni a banki bírálatra, harmadrészt egy csomó adminisztrációtól meg lehetne szabadulni.
2019-09-03
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Iskolakezdés költségei

Ennyibe kerül az iskolakezdés 2019-ben

A nyári vakáció vége egyet jelent a szülőknek a plusz kiadással, amellyel az iskolakezdés miatt kell szembe nézniük. Erre az időszakra érdemes félretenni egy nagyobb összeget, de akkor is van elérhető megoldás, ha erre nincs lehetőség. Megnéztük, milyen kiadásokkal jár az iskolakezdés egy átlagos diák számára, aki most kezdi az általános iskolát, a középiskolát vagy az egyetemet.
2019-09-02
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Nyaralás személyi kölcsönből

Nyaralás személyi kölcsönből: csak megfontoltan!

Cikkünkben összefoglaljuk, hogy mire érdemes odafigyelni, ha személyi kölcsönből szeretnénk finanszírozni a nyaralást.
2019-07-25
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Provident Havi 7-es Kölcsön

Elérhető a Provident Havi 7-es Kölcsön!

Szeptember elejéig igényelhető az új személyi kölcsön ajánlat, a Provident Havi 7-es kölcsön. A Provident új termékével akár 1,5 millió forintot is igényelhetünk 7 százalékos THM-mel, szabad felhasználásra. Összefoglaltuk, hogy melyek a kedvezményes hitel feltételei, és hogy találunk-e jobb ajánlatot a piacon.
2019-07-18
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Személyi kölcsön pénzügyi kifejezések

Ezt feltétlen nyomtasd ki, mielőtt a bankba mész!

Nem szívesen mész be a bankba ügyet intézni, mert nem mindig érted a pénzügyi szakkifejezéseket? A szerződés olvasásánál úgy érzed, mintha nem magyarul lenne? Ennek most vége, mert összegyűjtöttük a leggyakoribb idegen kifejezéseket és rövidítéseket, amelyekkel a hiteligénylés során találkozhatsz.
2019-06-25
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Személyi kölcsön igénylés nyugdíjasként

Hogyan juss kedvezményes hitelhez nyugdíjasként?

Akár a nyugdíjas éveinkben is dönthetünk úgy, hogy felújítjuk a lakásunkat, vagy lecseréljük az autónkat. Összegyűjtöttük, melyek a legfontosabb feltételek, ha nyugdíjasként szeretnénk személyi kölcsönhöz jutni.
2019-06-17
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Megtakarítási tippek

Megtakarítási tippek: spórolni egyszerűbb, mint gondolnád

Szűkösek a hónap utolsó napjai? Nem tudod követni, hova tűnik el a fizetésed? Akkor itt az ideje megtanulnod néhány alapvető trükköt, amivel a nehéz helyzetekben is kordában tarthatod a pénzügyeidet.
2019-06-04
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Hiteligénylés GYES alatt

Lehetséges a hiteligénylés GYES és GYED alatt

„GYES-en/GYED-en vagyok, és személyi kölcsönre van szükségem.” Sokszor merül fel ez az igény, ezért összegyűjtöttünk minden fontos információt, és megmutatjuk, hogy hogyan járhatsz sikerrel a hiteligénylésnél, ha GYES-en vagy GYED-en vagy.
2019-05-21
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Személyi kölcsön kalkulátor

Mire jó a személyi kölcsön kalkulátor?

Hiteligénylés előtt állsz? Mielőtt nekiállnál a banki hirdetmények olvasásának, nézd meg, mennyi időt és energiát spórolhatsz egy pénzügyi kalkulátorral.
2019-04-25
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Online hitel igénylés

Egyre több banknál elérhető az online hitel

2017 júliusa óta nyithatunk bankszámlát online, tavaly óta pedig személyi kölcsönt is tudunk úgy felvenni, hogy nem kell bemennünk a bankfiókba, és papírokat sem kell kitöltenünk. Bár még csak az első negyedév telt el, már több bank is jelentkezett idén a fejlesztéssel. Megnéztük, hogy milyen előnyei vannak az online igénylésnek, és hogy melyik banknál hogyan történik a papírmentes személyi kölcsön igénylés.
2019-04-01
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Mini kölcsön

MiniKölcsön – új lehetőség a gyorskölcsön piacon

A MiniKölcsön kis összegű gyorskölcsöne tulajdonképpen egy személyi kölcsön, amely az átmeneti pénzügyi nehézségekre kínál megoldást. A felvehető hitelösszeg 25 000 – 300 000 forint között van, a futamidő pedig 30, 45, 60 vagy 90 napos, a felvett hitel nagyságától függően.
2019-03-07
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Provident Útravaló Kölcsön új ügyfeleknek

Provident Útravaló Kölcsön: előny új ügyfelek számára

Február elején rukkolt elő a hitelintézet a Provident Útravaló Kölcsön konstrukcióval, mellyel elsősorban az új ügyfeleket célozzák. A 20 hónapos futamidőre felvehető, kedvezményes kamatozású személyi kölcsön 2019. március 19-ig elérhető. Megnéztük, milyen feltételekkel vehető igénybe a Provident új ajánlata, és összehasonlítottuk a piacon elérhető többi gyorskölcsön ajánlattal is.
2019-02-27
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
A KHR lista legfontosabb jellemzői

KHR lista: így fest most a banki feketelista

A KHR szolgáltatás egy hitelinformációs adatbázis, melyben a magyar bankok és hitelintézetek nyilván tartják az ügyfelek hitelszerződéseit, valamint egy külön lekérdezésben megosztják egymás között a hitelmulasztásokra vonatkozó információkat is. Ez gyakorlatilag egy pénzügyi feketelista, amelyre senki nem szeretne felkerülni, mert lekerülni még nehezebb róla, és a hiteligénylésnél szinte mindig kizáró okként jelenik meg.
2019-01-21
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
A leggyorsabb gyorskölcsön

Melyik gyorskölcsön a leggyorsabb?

A gyorskölcsön, ahogy a neve is mutatja, az átmeneti pénzügyi nehézségekre kínál szinte azonnali megoldást. Több banknál is elérhető kis összegű hitel erre a célra, de nem mindegy, hogy az igénylés mennyi időt vesz igénybe, és hogy a gyorsaságért mennyit kell fizetni. Megnéztük, hogy melyik hitelintézetnél juthatsz hozzá legegyszerűbben és leggyorsabban az igényelt összeghez.
2019-01-08
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Az áruhitel vagy a személyi kölcsön a jobb választás

Áruhitel vagy személyi kölcsön – hogyan éri meg új TV-t venni?

Már csak napok vannak hátra az őszből, az ünnepi akciók pedig már hetek óta elárasztanak bennünket. A decemberi hajrá előtt az őszi vásárlások csúcspontja a Black Friday, amikor minden üzlet robbantja az akcióit, sokan emiatt már ebben az időszakban beszerzik az ajándékokat. Ki lehet fogni igazán jó kedvezményeket, de nagy valószínűséggel decemberben sem kell majd messzire mennünk, ha akciós termékek után néznénk.
2018-11-27
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Közmunkásként nem egyszerű személyi kölcsönhöz jutni, de nem lehetetlen

Kaphatok-e személyi kölcsönt közmunkásként?

Hiteligénylésnél az egyik legfontosabb kritérium a havi nettó elvárt jövedelem. Sokan alacsony bevételüknek köszönhetően esnek el a kölcsön lehetőségétől.
2018-11-19
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Költséges a síelés? Egy kedvező személyi kölcsön segíthet.

Síelni mennél, de túl költséges? Van megoldás!

A síelés nem a legolcsóbb mulatság, talán jobban megterheli a családi kasszát, mint egy szimpla nyaralás, így felmerül a kérdés, hogy miből finanszírozzuk az utazást. Utánajártunk, miként tudod csökkenteni a költségeket, a Személyi Hitel kalkulátorral pedig azt is megnéztük, hogy melyik bank személyi kölcsön ajánlatával jársz a legjobban, ha külső pénzügyi segítséget vennél igénybe.
2018-11-12
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
A záloghitel igénylése egy csereügylet, ahol bizonyos ideig értéktárgyakat cserélhetsz pénzre.

Ezt érdemes tudnod a BÁV záloghitelről

Nem várt kiadásod van, amivel nem tudtál előre számolni? Sürgősen pénzre van szükséged, de nem tudod, honnan teremtsd elő? Ezekre az esetekre nem árt, ha rendelkezel egy kis vésztartalékkal, de tudjuk, hogy erre sajnos nem mindig van lehetőség. A záloghitel ezekben a helyzetekben kínál megoldási lehetőséget. Utánajártunk, milyen feltételekkel.
2018-10-09
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Esküvőszervezésnél segíthet egy kedvező személyi kölcsön

Nem kell lemondanod az álomesküvőről – egy jó kölcsön segíthet

Sokszor hiába a gondos tervezés, és a segítőkész rokonság, bizony előfordulhat, hogy a pár a szervezés közben kicsúszik a lagzira szánt pénzkeretből, és felmerül a kérdés, hogy hol lehetne még faragni a költségekből. Jó megoldás lehet ilyenkor egy kedvező személyi kölcsön, hogy ne kelljen fájó kompromisszumokat kötni, és így nem marad le egyetlen kedves barát sem a vendéglistáról.
2018-10-04
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Találd meg a legjobb hitelajánlatot magas nettó jövedelemmel

Hitel 250 ezer feletti jövedelemmel – találd meg a legjobb ajánlatot!

Ha több pénzt keresel, értelemszerűen könnyebb is félretenni, de így is előfordulhat, hogy a nagyobb kiadásokhoz, pl. egy autó vagy egy ingatlan megvásárlásához hitelre van szükséged. A bankok általában havi nettó 250 ezer forintos jövedelem felett ajánlanak kedvezőbb feltételeket. Ennek az oka, hogy a magas jövedelem miatt kisebb az esélye annak, hogy megcsúszol a havi törlesztőrészlettel, vagy fizetésképtelenné válsz. Összegyűjtöttük, hogy milyen lehetőségeid vannak hiteligénylésnél havi nettó 250 ezer forintos jövedelem felett.
2018-09-17
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Adósságrendezés hitelkiváltó hitel segítségével - megéri számolni!

Melyik számodra a legjobb hitelkiváltó hitel? Így úszd meg legolcsóbban!

Stresszes vagy a havi törlesztőrészlet miatt? Szeretnéd kedvezőbb feltételekkel visszafizetni a korábban felvett kölcsönt vagy kölcsönöket? Akkor jó helyen jársz, mert neked találták ki a hitelkiváltó, más néven adósságrendező hitelt.
2018-09-13
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Hitel KHR-es ügyfeleknek – igen, lehetséges!

Hitel KHR-es ügyfeleknek – igen, lehetséges!

Szerepelni a bankok fekete listáján, vagyis a Központi Hitelinformációs Rendszer negatív adóslistáján az egyik legrosszabb dolog, ami a pénzügyek terén történhet veled. Szerencsére ekkor sincs minden veszve, van lehetőség szépíteni a helyzeten, és talán még arra is van lehetőséged, hogy személyi kölcsönt vegyél fel. Összegyűjtöttük, hogy milyen lehetőségeid vannak, ha felkerültél a rettegett listára, de mégis kölcsönre lenne szükséged.
2018-09-11
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Autóhitel egyszerűen - akár pár nap leforgása alatt aláírható a gépjárműhitel szerződése.

Autóhitel – minden fontos információ, amit tudnod kell

Egy autó mindenkinek mást jelent: praktikus munkaeszközt, kényelmet a nagybevásárlásnál vagy egy régóta dédelgetett álmot, hogy csak néhány példát említsünk. A használatával sok időt és energiát spórolhatunk meg, így nem véletlen, hogy előbb vagy utóbb eljön az életben az a pillanat, amikor felmerül bennünk az igény egy saját járgányra. Erre a célra általában néhány százezer forinttól több millió forintig áldoznak, aminek a finanszírozásához sok esetben megoldást jelenthet egy kedvező autóhitel.
2018-09-07
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Személyi kölcsönnel egyszerűbb a tanévkezdés

Így menthet meg a személyi kölcsön a tanévkezdés kiadásaitól

Több ezer család szerzi be még ezekben a napokban is az iskolakezdéshez szükséges tanszereket, ruhákat, bútorokat és műszaki cikkeket. A kiadások legalább több tízezer forintba kerülnek, de a szükséges eszközöktől függően százezreket is elkölthetsz, ha több gyerek van, vagy, ha éppen most jött el az idő ahhoz, hogy a költséges bútorokat, mobiltelefont, laptopot megvásárold. Segítünk, hogy a pénztárcád is túlélje a szeptemberi pénzügyi poklot!
2018-09-06
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Nyaralás személyi kölcsönből? Lehetséges!

Nyaralnál, de nincs miből? A személyi kölcsön megoldást jelenthet!

Túl vagyunk az év első felén, ilyenkor mindenkire ráfér pár nap pihenés, távol a stresszes hétköznapoktól. Még nem késő egy nyaralást betervezni, hiszen az időjárás továbbra is kedvező, messze nincs még vége a nyárnak. Ha viszont a nyaralás megterhelő a családi kasszának, felmerül a kérdés: mennyiért és legfőképpen miből utazzunk? Utánajártunk, hogyan élvezheted a késő-nyári vakációt anélkül, hogy fenyegetne a túlzott eladósodás veszélye.
2018-08-22
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Tényleg lehet személyi kölcsönöd ingatlanfedezet nélkül?

Azok is kaphatnak személyi kölcsönt, akiknek nincsen fedezete?

Személyi kölcsönre van szükséged, ráadásul több milliós összeg kellene? Bizonyára tapasztaltad már, hogy a bank fedezetet kér, méghozzá nem is kicsit. Ez lehet akár egy nagy értékű ingatlan vagy személygépkocsi, esetleg más vagyontárgyak. Nem tudsz mit felajánlani banknak? Nem kell feltétlenül búcsút intened a hitelnek! Most megmutatjuk, hogyan kaphatsz személyi kölcsönt fedezet nélkül.
2017-09-25
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Itt van minden, amit a személyi kölcsön felvételéhez tudnod kell

Mi kell a személyi kölcsön felvételéhez?

Nem véletlenül vált a lakossági kedvencévé a személyi kölcsön, amelyből az elmúlt évekhez képest rengeteget vesznek fel: gyorsan és gond nélkül lehet igényelni és szinte órákon belül a számládon lehet a pénz, ha átmész a hitelbírálaton. Nem viccelünk: van, aki azt ígéri: 7 perc alatt kaphatsz pénzt. De mi kell ahhoz, hogy ez valóban így legyen? Segítünk összeszedni mindent, amit a bank kérhet tőled.
2017-09-25
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Ne legyen meglepetés! Így tudsz banki kölcsönt felvenni lépésről lépésre

Hogyan lehet felvenni személyi hitelt?

Már tudod, hogy hitelt kell felvenned, de nem tudod, hogyan kezdj bele? Nem te vagy az egyedüli, hiszen rengeteg apróság van, amely miatt rengeteg kérdés fogalmazódik meg az emberben. Ebben a posztban sorra vesszük, hogyan lehet az ötlettől eljutni a kölcsönig, hogy legyen egy biztos mankód a hiteligényléskor.
2017-09-13
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
A személyi kölcsön az egyik legjobb megoldás, ha gyorsan pénzre van szükséged

Pénzre van szükséged, lehetőleg gyorsan? Segítünk a választásban

A hirtelen felmerülő kiadásokat nem vagyunk képesek mindig zsebből finanszírozni. Amikor nincs vésztartalékunk és a család vagy a barátok sem tudnak kisegíteni, akkor húzhat ki a bajból egy személyi kölcsön, amelyet segít áthidalni a váratlan pénzügyi nehézségeket. Most megmutatjuk, hogyan érdemes kiválasztani legjobb személyi kölcsönöket, hogy ne kelljen az anyagiak miatt aggódnod.
2017-08-09
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
A személyi kölcsön minden pénzügyi problémára áthidaló megoldás lehet

Személyi kölcsön: minden, amit tudnod kell az egyik legnépszerűbb hitelről

Bármikor adódhat a mindennapjaidban olyan szituáció, amikor több pénzre van szükséged, mint amennyit elő tudsz teremteni egyik pillanatról a másikra. Most akár még a távolabbi céljaidat is megéri előrébb hozni, és olcsó személyi kölcsönből finanszírozni. Mutatjuk, mit kell tudnod erről a hiteltípusról, hogy a legjobb döntést hozd meg.
2017-07-31
ELOLVASOM A TELJES CIKKET