Blog
aukció kalapács

Laptop, autó, lakás? A karácsonyinál is kedvezőbb ajánlatok várnak, ha tudod hol keresd

Hűtő, konyhai felszerelés, számítógép és alkatrész potom pénzért, autó, festmény - mindezeket töredékáron találhatjuk meg a NAV árverésein.
2020-12-23
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
karácsony

Karácsonyi nagybevásárlás: óvatosan, ha hitelre van szükség

A lakosság nagy része évek óta a decemberi fizetéséből fedezi az egyre magasabb karácsonyi kiadásokat. A mostani helyzetben sokaknak eszébe juthat a hitel, mint áthidaló megoldás. Lehet megalapozott döntés hitelből karácsonyozni?
2020-12-23
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
húszezres

Az év végéig még ingyenesen becserélhetjük a régi húszezreseket

A bevont bankjegyek a bevonási határnaptól számított 3 évig minden bank- és postafiókban térítésmentesen válthatók át azonos címletű, törvényes fizetőeszközökre.
2020-12-23
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
ecset

Újabb részletek derültek ki a lakásfelújítási kölcsönről

További részleteket árult el Novák Katalin a Facebookon közzétett videójában az otthonfelújítási támogatás előtt igényelhető otthonfelújítási kölcsönről. Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

 

2020-12-22
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
számológép

Így lehet nulla megtakarítással igénybe venni a teljes lakástámogatási támogatást

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter 2020. október 14-i bejelentése komoly várakozásokat generált a legalább egy gyermeket nevelő családok körében a 2020. január elsejétől 2022. december 31-ig igénybe vehető lakásfelújítási támogatás kapcsán, amelyről már korábban  összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.
 

2020-12-22
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
malacpersely

Hitelmoratórium: kell egyeztetni a bankkal, de alig maradt néhány napja annak, aki a januári törlesztőjét sem szeretné fizetni

Az egyébként jogosultaknak sem folytatódik automatikusan a hitelmoratórium 2021-ben. Mindenképpen fel kell venni a kapcsolatot a bankkal, ha azt akarjuk, hogy már a januári törlesztőrészlet is a moratórium hatálya alatt maradjon.
2020-12-18
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Boldog fiatal nő

Mi a különbség az elsődleges és a másodlagos jövedelem között?

A magyar emberek számára az egzisztenciális “több lábon állás”, azaz a szükséges jövedelmek beszerzése több munkából, több forrásból, nem ritka. Ez pedig a hitelek elbírálása szempontjából is fontos lehet. Bár bankok az elsődleges jövedelem meglétét előírják, a hitelek esetében az igazolt másodlagos jövedelmek hozzájárulhatnak egy kedvezőbb kamatozású vagy magasabb összegű hitelhez is. De pontosan mit vizsgál a bank? Milyen jövedelmek tartozhatnak egy személyi kölcsön esetén az elsődleges és másodlagos források közé?
2020-10-27
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
lista

Így keresnek rajtunk pénzt a bankok - hogyan spórolhatunk a bankolási szokásainkkal?

A televízióban, a rádióban és az interneten is naponta belefuthatunk kedvezményes és jól hangzó banki ajánlatokba. Ha azonban mindig minden ajánlat pénztárcabarát, jutányos a kamat és szinte ingyenes a számlavezetés, akkor mégis miből képesek a bankok fizetni az irodák fenntartási költségét, az alkalmazottakat, illetve profitra szert tenni?
2020-10-14
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
akadálypálya

10 buktató személyi kölcsön igénylésekor, amelyekre nem árt felkészülni

A személyi kölcsön előnye, hogy egy esküvő, új autó, vagy lakásfelújítás lebonyolításához is gyorsan, akár néhány óra alatt több millió forinthoz juthatunk, ráadásul mindezt megtehetjük ingatlanunk kockáztatása nélkül. A személyi kölcsön igénylésének azonban vannak rizikói, melyekkel nem árt tisztában lennünk.
2020-10-12
ELOLVASOM A TELJES CIKKET