Blog
Boldog fiatal nő

Mi a különbség az elsődleges és a másodlagos jövedelem között?

A magyar emberek számára az egzisztenciális “több lábon állás”, azaz a szükséges jövedelmek beszerzése több munkából, több forrásból, nem ritka. Ez pedig a hitelek elbírálása szempontjából is fontos lehet. Bár bankok az elsődleges jövedelem meglétét előírják, a hitelek esetében az igazolt másodlagos jövedelmek hozzájárulhatnak egy kedvezőbb kamatozású vagy magasabb összegű hitelhez is. De pontosan mit vizsgál a bank? Milyen jövedelmek tartozhatnak egy személyi kölcsön esetén az elsődleges és másodlagos források közé?
2020-10-27
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
lista

Így keresnek rajtunk pénzt a bankok - hogyan spórolhatunk a bankolási szokásainkkal?

A televízióban, a rádióban és az interneten is naponta belefuthatunk kedvezményes és jól hangzó banki ajánlatokba. Ha azonban mindig minden ajánlat pénztárcabarát, jutányos a kamat és szinte ingyenes a számlavezetés, akkor mégis miből képesek a bankok fizetni az irodák fenntartási költségét, az alkalmazottakat, illetve profitra szert tenni?
2020-10-14
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
akadálypálya

10 buktató személyi kölcsön igénylésekor, amelyekre nem árt felkészülni

A személyi kölcsön előnye, hogy egy esküvő, új autó, vagy lakásfelújítás lebonyolításához is gyorsan, akár néhány óra alatt több millió forinthoz juthatunk, ráadásul mindezt megtehetjük ingatlanunk kockáztatása nélkül. A személyi kölcsön igénylésének azonban vannak rizikói, melyekkel nem árt tisztában lennünk.
2020-10-12
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Online személyi kölcsön

Személyi kölcsön interneten keresztül - megnéztük, melyik banknál lehetséges

A koronavírus-járvány második hullámával ismét kiürülhetnek a bankfiókok. Ám ekkor is előállhat olyan helyzet, amikor egy személyi kölcsönre van szükségünk. A Bank360.hu összegyűjtötte, mely bankoknál tudunk most biztonságosan, teljesen higiénikusan, banki látogatás nélkül online személyi kölcsönt felvenni.
2020-09-08
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
nyugdíjas pár

Igényelhetek-e személyi kölcsönt nyugdíjasként?

Személyi kölcsön felvételére természetesen nyugdíjasként is van lehetőség, ám a bankok által állított követelmények esetenként szigorúbb feltételekhez kötöttek.
2020-09-07
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Személyi kölcsön THM-plafon

5,75% a THM plafon - mit jelent ez a törlesztőrészletre nézve?

Az alapkamat-csökkentések nyara az idei, hiszen a júniusi után, július közepén is további 15 bázisponttal csökkentette a jegybanki alapkamatot az MNB Monetáris Tanácsa. Megnéztük, ez milyen hatással van a fogyasztási hitelekre, és milyen számokat mutatnak most a jövő évi, már piaci THM-ek.
2020-08-05
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Moratórium után

Nagy gondot okozhat, ha a moratórium után sem kerülünk egyenesbe

Cikkünkben megnézzük, hogy milyen változások várhatók a hitelezésben, ezen belül a KHR listában a moratórium lejárta után. Ebben a cikkünkben megnézzük hogy van-e különbség a BAR és a KHR lista között, hogyan működik a listázás, illetve azt is, hogy mi a teendő akkor, ha felkerülünk a rettegett listára.
2020-07-15
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Készpénzes jövedelem

Miért gond, ha készpénzben kapod a fizetésedet?

Bár egyre több jogszabály szűkíti a készpénzes használatot, és támogatja a bankkártyás vagy banki utalálos fizetést, mégis gyakran előfordul, hogy az emberek inkább a készpénzes vásárlásokat favorizálják. Ezt erősítheti az is, amikor a munkavállalók a jövedelmüket készpénzben kapják meg. Ez azonban sok problémát okozhat egy későbbi hitelfelvételnél.
2020-07-06
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
Személyi kölcsön ajánlatok

Így változnak a törlesztőrészletek januártól

A koronavírus miatti vészhelyzettel összefüggésben a kormány új rendeletet fogadott el, amellyel az újonnan felvett fogyasztási kölcsönök kamatát 5,9%-os THM-plafonnal rögzítette, de csak 2020 végéig.
2020-05-08
ELOLVASOM A TELJES CIKKET