Blog
nyaralás

Durván betett a nyár a lakossági hitelkeresletnek

Az utóbbi másfél év legalacsonyabb internetes érdeklődése jellemezte a lakossági hitelpiacot májusban a Bank360 Lakossági Hitelkeresleti Index adatai szerint. A lakáshitel, a babaváró, és a személyi hitelek iránti netes keresések száma is csökkent.

2021-07-14
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
napraforgó

Mennyi júliusban a törlesztője egy 3 millió forintos személyi kölcsönnek?

Az áprilisi hitelfolyósítási adatok alapján nagy népszerűségnek örvendő szabad felhasználású személyi kölcsönök számos élethelyzetben nyújthatnak megoldást. A Bank360 elmezőiként három jövedelemre, nettó 200, 250 és 500 ezer forintra vizsgáltuk meg, hogy milyen kikötések kikötésekkel lehet 3, illetve 5 millió forintot felvenni július első felében. 

 

2021-07-14
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
orgona

Nem hozott még egyértelmű személyi kölcsön drágulást a május

Tovább zárkózott a személyi kölcsön májusban, 42,2 milliárd forintos összegben folyósítottak a legnépszerűbb szabad felhasználású hitelből az MNB közlése alapján. Ez meghaladja az előző hónap 37,3 milliárd forintos folyósítását, a tavaly májusi 18,9 milliárdos havi hitelkihelyezés duplázása pedig megmutatja: alacsony szintről kapaszkodtak vissza a személyi hitelek, de már közel járnak a teljes kilábaláshoz. Vagyis a koronavírus-járvány miatt a főbb hiteltípusok között a legnagyobb ütést kapó lakossági hitel is lassan kikerül a válság okozta sokkból.

2021-07-14
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
autó vétel

Így lehet most hozzájutni a magyarok kedvenc autóihoz

A válság elmúltával ismét felélénkült itthon az autópiac, májusban 10 695 személygépkocsit értékesítettek a Datahouse adatai alapján. Az eladott autók száma így jóval meghaladja a tavalyi májusban, lezárások mellett értékesített 6471 gépkocsit,  de a koronavírus előtti években tapasztalt tavaszi kiugrás még várat magára, ugyanis 2019 májusában még 3500-zal több autót adtak el az ideihez képest.

 

2021-07-02
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
munkás

A munkavállalók fele képes felvenni egy 6,8 millió forintos személyi kölcsönt 8 évre

Szerda reggeli adatok szerint 332 ezer forint volt áprilisban a bruttó medián kereset, az átlagbér pedig meghaladta a 440 ezer forintot. Mutatjuk, mekkora fedezet nélküli személyi hitelben gondolkodhat egy mediánbért és egy átlagbért kereső munkavállaló.

 

2021-07-02
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
család adó

Majdnem 800 ezer forint is visszajárhat jövőre a gyermeket nevelő szülőknek

Orbán Viktor bejelentése alapján akár a teljes évi jövedelemadó befizetést visszakaphatja az, aki gyermeket nevel. A miniszterelnök által felvázolt terv alapján a teljes 2021. évi szja befizetést visszakaphatnák a családok, ha a gazdasági növekedés idén meghaladja az 5,5 százalékot éves szinten. A visszatérítés az átlagjövedelem szintjéig lenne érvényes. Bár még sok a bizonytalanság a javaslat körül, a Bank360 megvizsgálta, mennyi visszatérítést lehetne a kedvezmény segítségével igénybe venni.

2021-06-15
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
minimálbér munkás

Hogy lehet minimálbérrel két és félmillió forint hitelt felvenni?

Az idei minimálbér egy kései megállapodás után februártól lépett életbe és havi bruttó 167 400 forintos legalacsonyabb keresetet ír elő. Ez alapján nettó 111 321 forintból gazdálkodhat egy minimálbért kereső dolgozó. Milyen lehetőségei vannak ekkora bér mellett annak, aki nagyobb kiadással szembesül és hogyan vehet fel akár két és félmilliós összegben személyi kölcsönt? A Bank360 elemzése ennek jár utána.

 

2021-06-15
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
személyi kölcsön pénzerme

Mennyi most a törlesztőrészlete egy 1, 3 és 5 millió forintos hitelnek?

https://szemelyi-kolcson.hu/Akár százezrekben is mérhető a bankok közti különbség. A Bank360.hu kalkulátorával vizsgáltuk meg a szeptemberben elérhető ajánlatokat. 

 

2021-06-14
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
macska pénzzel

Egyre többen érdeklődnek a fedezet nélküli személyi kölcsönök iránt

Továbbra is mérsékelt maradt a hitelek iránti online érdeklődés a Bank360 Lakossági Hitelkeresleti Index legújabb havi adatai alapján. A személyi kölcsönök iránti kereslet dinamikus növekedése összességében ellensúlyozta a babaváró kölcsönök és lakáshitelek alacsonyan ragadt számait.

 

2021-06-14
ELOLVASOM A TELJES CIKKET