Blog
szeptember

Válaszd az olcsóbbat: a hónap személyi kölcsön ajánlatai szeptemberben

Az MNB júniusban már hozzákezdett a kamatemelési-ciklushoz, de a személyi hiteleknél még nem látszik a legutóbbi adatok alapján semmilyen árnövekedés. A Bank360 a szeptemberben elérhető ajánlatokat mutatja be cikkében.

 

2021-09-15
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
idő személyi kölcsön

Ennyibe kerül, ha jövő júniusig a moratóriumban tartjuk a hitelünket

A fizetési moratórium október 31-ig tart az eddig feltételek mellett, és 2022. június 30-ig még nem is ér véget azok számára, akik a nyilvánosságra hozott rászoruló csoportokba tartoznak. A kamat azonban a moratóriumi hónapok alatt egyre növekszik, emiatt az elhúzódó program már jóval nagyobb terhet rak később az ügyfelekre. A Bank360 elemzői kiszámolták, mennyibe kerül a programban maradni jövő júniusig.

 

2021-09-15
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
pénzérmék

Megéri-e a fogyasztóbarát személyi hitel a hagyományossal szemben?

Számos olyan jellemzője van a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönöknek, amelyek miatt megérheti ilyen konstrukciót választani egy hagyományos személyi kölcsönnel szemben - ilyen például az online elérhetőség. Nem véletlen, hogy az MNB adatai szerint az idei év első négy hónapjában felvett személyi kölcsönök közül minden ötödik fogyasztóbarát volt.

2021-09-15
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
döntés kölcsönről

A magas kamatok miatt vesztettél rajta a moratóriumon? Még most sem késő kiváltani

A moratórium számottevő könnyebbséget jelentett az ügyfeleknek a koronavírus alatt, ugyanakkor a törlesztés felfüggesztése alatt összegyűlt kamatnál is nagyobb veszteséget jelent majd a teljes hitel futamideje során. Különösen azoknak lehet majd ráfizetéses a moratórium utáni időszak, akik a moratórium előtt magasabb kamat mellett törlesztették a hitelt. Cikkünkben utánajártunk, mi segíthet ebben a helyzetben.

2021-08-27
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
elektromos autó

Lemaradtál az e-autó pályázatról? Még így is van lehetőséged megvenni

Tavalyhoz hasonlóan idén is csupán egy nap kellett hozzá, hogy a teljes elektromos autókra fordítható támogatási keret elfogyjon. Így a legfeljebb 2,5 millió forintos támogatáshoz 1234 pályázó juthatott hozzá, másnak azonban az idei programban már nincs lehetősége erre. A kimaradóknak sem biztos, hogy le kell mondaniuk az elektromos kocsik megvételéről, a Bank360 ugyanis utánanézett, milyen más módon lehet hozzájutni ezekhez az autókhoz.

 

2021-08-27
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
hitelfelvétel nő

Mennyit számít a magas jövedelem egy személyi kölcsön felvételénél?

Egy személyi hitel felvételénél az egyik meghatározó feltétel a rendszeres havi jövedelem. Ezért megvizsgáltuk, hogy két markánsan eltérő fizetés mekkora különbségeket teremt az igénylés feltételeiben. 

 

2021-08-27
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
gyes család

Hogyan kaphatok kölcsönt, ha GYES-en vagy GYED-en vagyok?

Személyi kölcsön igénylésnél a legfontosabb feltétel a rendszeres jövedelem; ingatlanfedezet hiányában ugyanis ez az egyetlen biztosíték a bank számára, hogy fizetni fogja az adós a törlesztőrészleteket. A beérkező jövedelem sokféle lehet: cikkünkben azt vizsgáltuk meg, hogy milyen lehetősége van egy kisgyerekes szülőnek, ha abban az időszakban szeretne kölcsönt felvenni, amikor CSED-en, GYED-en, GYET-en vagy GYES-en van.

2021-08-05
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
személyi kölcsön kiszámolás

Mennyi a törlesztője egy 1 millió forintos személyi kölcsönnek?

Egy kisebb összegű, szabad felhasználású személyi kölcsön számos élethelyzetben jelenthet segítséget, ezért utánaszámoltunk, hogy mekkora törlesztőrészlettel lehet felvenni 1, illetve 1,5 millió forintot. A Központi Statisztikai Hivatal által közölt legutóbbi, áprilisi mediánbérrel, nettó 220 780 forinttal számoltunk, és a kalkulációknál feltételeztük, hogy az igénylő ahhoz a bankhoz érkezteti a jövedelmét, ahol felveszi a kölcsönt. 

 

2021-08-05
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
nyaralás

Durván betett a nyár a lakossági hitelkeresletnek

Az utóbbi másfél év legalacsonyabb internetes érdeklődése jellemezte a lakossági hitelpiacot májusban a Bank360 Lakossági Hitelkeresleti Index adatai szerint. A lakáshitel, a babaváró, és a személyi hitelek iránti netes keresések száma is csökkent.

2021-07-14
ELOLVASOM A TELJES CIKKET