Blog
család adó

Majdnem 800 ezer forint is visszajárhat jövőre a gyermeket nevelő szülőknek

Orbán Viktor bejelentése alapján akár a teljes évi jövedelemadó befizetést visszakaphatja az, aki gyermeket nevel. A miniszterelnök által felvázolt terv alapján a teljes 2021. évi szja befizetést visszakaphatnák a családok, ha a gazdasági növekedés idén meghaladja az 5,5 százalékot éves szinten. A visszatérítés az átlagjövedelem szintjéig lenne érvényes. Bár még sok a bizonytalanság a javaslat körül, a Bank360 megvizsgálta, mennyi visszatérítést lehetne a kedvezmény segítségével igénybe venni.

2021-06-15
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
minimálbér munkás

Hogy lehet minimálbérrel két és félmillió forint hitelt felvenni?

Az idei minimálbér egy kései megállapodás után februártól lépett életbe és havi bruttó 167 400 forintos legalacsonyabb keresetet ír elő. Ez alapján nettó 111 321 forintból gazdálkodhat egy minimálbért kereső dolgozó. Milyen lehetőségei vannak ekkora bér mellett annak, aki nagyobb kiadással szembesül és hogyan vehet fel akár két és félmilliós összegben személyi kölcsönt? A Bank360 elemzése ennek jár utána.

 

2021-06-15
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
személyi kölcsön pénzerme

Mennyi most a törlesztőrészlete egy 1, 3 és 5 millió forintos hitelnek?

https://szemelyi-kolcson.hu/Akár százezrekben is mérhető a bankok közti különbség. A Bank360.hu kalkulátorával vizsgáltuk meg a szeptemberben elérhető ajánlatokat. 

 

2021-06-14
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
macska pénzzel

Egyre többen érdeklődnek a fedezet nélküli személyi kölcsönök iránt

Továbbra is mérsékelt maradt a hitelek iránti online érdeklődés a Bank360 Lakossági Hitelkeresleti Index legújabb havi adatai alapján. A személyi kölcsönök iránti kereslet dinamikus növekedése összességében ellensúlyozta a babaváró kölcsönök és lakáshitelek alacsonyan ragadt számait.

 

2021-06-14
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
versenybicikli

Hogyan veheted meg Valter Attila biciklijét?

Magyar sporttörténelem született az olasz országúti kerékpáros versenyen, a Giro d'Italián. 2021. május 13-án először vette át az összetett versenyt egy magyar kerékpáros, Valter Attila. Az ifjú sportoló így nemzetközi sikert ért el, ami itthon is fellendítheti a sportág iránti figyelmet. Milyen kerékpárt használ egy ilyen magas szintű eredményt elérő versenyző, és hogy juthatunk hozzá egy hasonló modellhez?

 

2021-05-18
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
önkormányzati lakás

Önkormányzati bérlakás vásárlás

A  Böröcz László által 2021. május 11-én benyújtott lakástörvény módosítását célzó javaslat szerint az önkormányzatoknak kötelező lesz eladniuk a tulajdonukban lévő bérlakásokat, amennyiben a benne élő bérlők jelzik a vételi szándékukat.

 

Részletek:
 

2021-05-17
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
babaváró

Melyik éri meg jobban: baba nélkül a babaváró hitel vagy egy hagyományos személyi kölcsön?

A babaváró támogatás legvonzóbb eleme a kamatmentes törlesztés, ami az első öt évben minden igénylőt megillet - ezután csak azokat, akik teljesítették a gyermekvállalás feltételeit. A legfeljebb 10 millió forintos kölcsön jó lehetőséget ad egy nagyobb kiadás fedezésére is, gyermekvállalás nélkül azonban lehet, hogy egy másik típusú kölcsönnel jobban járunk. Kiszámoltuk, hogy egy személyi kölcsönnel vagy a babaváró hitellel járunk-e jobban abban az esetben, ha nem tervezünk gyermekvállalást.

 

2021-05-12
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
hitel kiszámolás

Mennyibe kerül májusban személyi hitelt felvenni?

Sok elemzés készült az elmúlt időszakban arról, hogyan és milyen feltételekkel juthatunk állami támogatású hitelekhez. De mi a helyzet akkor, ha külső forrásra lenne szükségünk, ám az adott célra vagy nem érhető el állami támogatás vagy nem felelünk meg a feltételeknek? Utánajártunk, mely hitelajánlatokat érdemes igénybe venni májusban.

 

2021-05-12
ELOLVASOM A TELJES CIKKET
számológép hitelre

Mekkora a törlesztője ma egy 3 millió forintos hitelnek?

Hitelre van szükséged, de nem szeretnél sok megkötést? Megnéztük, mennyibe kerül ma hárommillió forint kölcsön: cikkünkből kiderül, mekkora havi törlesztőrészletre lehet számítani, és hogy milyen feltételekkel lehet ekkora összeghez kedvezően hozzájutni. 

 

Egy kisebb összegű hitel felvétele számos élethelyzetben felmerülhet, ha épp nem áll rendelkezésre elegendő önerő egy cél megvalósításához. Hárommillió forint elég lehet egy autóvásárlásnál, felújíthatjuk belőle a konyhát, de akár a tanulmányainkat is finanszírozhatjuk belőle, ha a Diákhitel valamiért nem jöhet szóba.

2021-05-03
ELOLVASOM A TELJES CIKKET