Kevesebb, de nagyobb értékű fogyasztási hiteleket kerestek szeptemberben

Az előző hónaphoz hasonlóan csökkent, illetve stagnált az érdeklődés szeptemberben minden általunk vizsgált fogyasztási hiteltípus esetén. A személyi kölcsön, autóhitel, hitelkiváltó kölcsön és gyorskölcsön kalkulátorainkban végzett számolásokat elemezve viszont az is szembetűnő, hogy nőtt az átlagosan kalkulált hitelösszeg. 

 

Szeptemberben tovább csökkent az érdeklődés a személyi kölcsönök iránt, 163 százalékról 159 százalékra, ahol 100 százaléknak a 2019. januári állapotot tekintjük. Az előző év azonos időszakához képest is visszaesést jelent ez az adat, ám mindössze 2 százalékponttal.  

 

 

Az előző hónaphoz és az előző év szeptemberéhez képest is nőtt az átlagosan kalkulált hitelösszeg 2 595 837 forintra. Az emelkedés közel 70 ezer forintot jelentett az augusztusi 2 527 464 forinthoz képest, a tavaly szeptemberi 2 568 490 forinthoz képest pedig közel 30 ezer forint volt a növekedés mértéke - vagyis ennyivel kerestek átlagosan magasabb hitelösszeget a Bank360.hu látogatói. Az aktuálisan elérhető személyi kölcsön ajánlatokat itt tudod összehasonlítani.

 

 

A személyi kölcsönöknél az átlagos futamidő öt havi stagnálás után emelkedett 63 hónapról 64 hónapra. Ez egy hónapos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest is. 

 

 

A kalkulációknál megadott átlagos nettó jövedelem is növekedett, ezzel az eddig mért legmagasabb értéket vette fel, 263 329 forinttal. Az előző hónaphoz képest négyezer forinttal volt magasabb a kalkulációknál megadott nettó jövedelem átlaga, míg az egy évvel ezelőtti eredményhez képest 13 ezer forint volt az emelkedés mértéke. 

 

Autóhitel

Továbbra is a 2019. januári adatot bázisértéknek véve, az autóhitel kalkulációk száma újra visszaesést mutat a maga 44 százalékos értékével. Ez az előző hónaphoz képest 8 százalékpontos visszaesés, de az előző év azonos időszakához mérve is 2 százalékpontos csökkenést jelent.  

 

 

Az előző hónaphoz képest nőtt az autóhitel kalkulációknál a megadott átlagos jövedelem, 308 108 forintról 318 547 forintra. A keresett hitelösszeget tekintve is szembetűnő volt az elmúlt hónapban a növekedés mértéke, az augusztusi 2 595 746 forintról 2 765 554 forintra emelkedett ez az érték. 

 

Autóvásárlás előtt állsz? Az autóhitel kalkulátorral mindössze néhány kattintás után megtudhatod, melyik hitelajánlat lehet a jó választás.

 

Hitelkiváltó kölcsön

Szeptemberben stagnálás, az elmúlt hónapokban kisebb erősödés tapasztalható a hitelkiváltó kölcsönöknél. Ahogy augusztusban, most is 84,2 százalékon áll a hitel, ahol a a 2019-es januári értéket tekintjük bázisnak. Az előző év azonos időszakában kiugró 130 százalékon állt a kalkulációk aránya, ehhez képest közel 46 százalékpontos visszaesés.

 

 

A hitelkiváltó kölcsön esetében is nőtt a megadott átlagjövedelem és a kalkulált hitelösszeg is augusztushoz képest. Előbbi 263 ezer forintról 279 ezerre emelkedett, utóbbi 3 823 783 forint volt az előző havi 3 479 876 forinthoz képest.

 

Szabadulnál a korábbi drága tartozástól, és hitelkiváltáson gondolkodsz? Hasonlítsd össze az elérhető ajánlatokat, és találd meg azt, ami leginkább passzol az elvárásaidhoz.

 

Gyorskölcsön

Az előző év azonos időszakához képest a gyorskölcsönt illetően 26 százalékpontos növekedést tapasztaltunk szeptemberben, az előző hónaphoz képest azonban 6 százalékpontos visszaesés volt tapasztalható az érdeklődéseket tekintve - bázisértéknek továbbra is a 2019. januárt vettük.

 

 

A gyorskölcsön kalkulátort tekintve is nőtt az átlagosan kalkulált hitelösszeg, az augusztusi 503 ezer forintról 516 740 forintra. A látogatók által megadott átlagos jövedelem azonban a többi kalkulátortól eltérően csökkent: szeptemberben 190 464 forint volt az augusztusi 195 416 forinthoz képest. Az aktuálisan elérhető gyorskölcsön ajánlatokat ezen az oldalon lehet összehasonlítani.
 

2021-11-07