https://szemelyi-kolcson.hu/Akár százezrekben is mérhető a bankok közti különbség. A Bank360.hu kalkulátorával vizsgáltuk meg a szeptemberben elérhető ajánlatokat. 

 

" />

Mennyi most a törlesztőrészlete egy 1, 3 és 5 millió forintos hitelnek?

https://szemelyi-kolcson.hu/Akár százezrekben is mérhető a bankok közti különbség. A Bank360.hu kalkulátorával vizsgáltuk meg a szeptemberben elérhető ajánlatokat. 

 

Minden év egyik legmozgalmasabb hónapja pénzügyileg a szeptember. A költséges nyaralások után kezdődik a gyermekes szülőknél az iskola, ami több csemete esetén százezer forintos tétel is lehet, egyetemistáknál pedig még költségesebb, főleg, ha tandíjjal és albérlettel is számolnunk kell. Mindezek mellett pedig a mindennapos kiadásokra is kell fordítanunk, és a helyzetet még tetézheti egy váratlan kiadás is.

 

Nem csoda, hogy sokan fordulnak ilyenkor szabad felhasználású kölcsönért a bankokhoz. A Bank360.hu ugyanakkor felhívja a figyelmet: mielőtt igényelnénk, 

 

  • nagyon fontos, hogy megbecsüljük a saját várható anyagi helyzetünket, főleg a járvány idején, 
  • és megfelelő időt fordítsunk arra, hogy összehasonlítsuk a bankok ajánlatait.

 

Ezeket a kölcsönöket kínálják a bankok szeptemberben

A Bank360.hu ez utóbbit tette meg a Személyi Kölcsön Kalkulátor segítségével. Kiderült: ugyanakkora hitelösszeg akár több, mint százezer forinttal is drágább lehet attól függően, hogy melyik banknál vesszük fel.


Három hitelösszeggel számoltunk, feltételezve azt, hogy az ügyfél a hitelt nyújtó bankhoz utaltatja a rendszeres havi jövedelmét. A futamidőt mindegyik esetben 72 hónapban határoztuk meg. 

Hogyan lehet kedvezőbb egy személyi kölcsön?

Több bank is kamatkedvezményt ad bizonyos feltételek teljesülése esetén: szinte mindenhol tudunk olcsósítani a hitelen, ha 

  • Folyószámlát is vezetünk a banknál, amire érkezik a fizetésünk. 
  • Tovább faraghatunk a költségen, ha nagyobb jövedelem érkezik. Ezeket a sávokat a bankok saját belső szabályzataik alapján határozzák meg, de általánosságban elmondható, hogy nagyjából 250 000 forintos igazolt havi nettó jövedelem felett már kaphatunk kamatkedvezményt. 
  • Természetesen időszakos akciókat is kifoghatunk. A járvány miatt nem meglepő módon a szokásos őszi kampányok most hiányoznak a bankok oldalairól, de szinte mindenhol találunk valamilyen egyedi akciót.
  • A hitelfelvevő kockázati besorolása szintén hatással van arra, mekkora lesz a kamat. Megbízható adósok kedvezőbb feltételekkel vehetnek fel hitelt.
  • Alacsonyabb lehet a teljes visszafizetendő összeg akkor is, ha vállaljuk, hogy rövid futamidő alatt fizetjük vissza a kölcsönt. Ekkor ugyanis a bank kevesebb ideig szed kamatot. 

 

Érdemes kalkulálni

Ezek a kalkulációk természetesen módosíthatók, ha hosszabb-rövidebb futamidővel szeretnénk hitelt felvenni, vagy éppen alacsonyabb - magasabb hitelösszeget, hiszen ezek a kondíciók mind hatással vannak a törlesztőrészlet nagyságára. Éppen ezért érdemes kalkulálni a személyi kölcsön kalkulátorral, hiszen a saját lehetőségeinkre szabhatjuk a keresést nem csak a személyi kölcsön, de például jelzáloghitel esetében is.

2021-06-14