Melyik gyorskölcsön a leggyorsabb?

A gyorskölcsön, ahogy a neve is mutatja, az átmeneti pénzügyi nehézségekre kínál szinte azonnali megoldást. Több banknál is elérhető kis összegű hitel erre a célra, de nem mindegy, hogy az igénylés mennyi időt vesz igénybe, és hogy a gyorsaságért mennyit kell fizetni. Megnéztük, hogy melyik hitelintézetnél juthatsz hozzá legegyszerűbben és leggyorsabban az igényelt összeghez.
 

A gyorskölcsön legfontosabb jellemzői


A gyorskölcsönök a személyi hitelek közé tartoznak, de az igénylés feltételei néhány tekintetben eltérőek:

 • kis összegű kölcsönt igényelhetsz, általában 100 000 – 500 000 forint közötti összeget, de ennél előfordulhat kisebb és nagyobb összegre vonatkozó ajánlat is a bankok kínálatában,

 • rövidebb a futamidő, mint a személyi hiteleknél, és általában havonta vagy hetente kell törlesztened,

 • az alacsony hitelösszeg és a rövid futamidő miatt drágábban juthatsz kölcsönhöz, mint egy „hagyományos” személyi hitelnél,

 • ha minden rendben van az igénylésnél, a hitelt akár már órákon belül folyósíthatja a bank,

 • néhány banknál akár készpénzben is történhet a folyósítás.
   

Gyorskölcsönt kínáló bankok – ki a leggyorsabb?


2019-re a gyorskölcsönt kínáló hitelintézetek egymásra licitálva jöttek ki újabb termékekkel, amelyekkel könnyen és gyorsan lehet pénzhez jutni. Bár az igénylés valóban egyszerű és egyre kevesebb időt vesz igénybe, érdemes a döntés előtt alaposan tájékozódni. Mielőtt bármelyik hitelintézettel szerződést kötnél, mérlegeld a gyorskölcsön ajánlatok előnyeit, és hátrányait.
 

Provident – ha kéred, házhoz megy a kölcsön


A Provident kis összegű, szabad felhasználású kölcsönöket kínál, melyet a legtöbb hiteltől eltérően nem havonta, hanem hetente tudsz törleszteni, kisebb részletekben. A hitelintézet emellett az ügyintézés terén is kínál olyat az ügyfeleinek, amit más bank nem: egyedülálló lehetőség, hogy a hitelfolyamat minden állomását intézheted úgy, hogy nem kell elmenned a bankfiókba, hanem a Provident munkatársai keresnek fel az otthonodban.

Ez az úgynevezett Otthoni Szolgáltatás, ami azt jelenti, hogy a folyamat minden lépése az otthonodban történik, a hitelbírálattól a folyósításig. Ezenkívül a törlesztés is otthonról történik, egészen a futamidő végéig. Ez kényelmes megoldás, hiszen egyszer sem kell elmenned a bankfiókba és kivárni a sort, emellett arra is van lehetőséged, hogy ne a bankszámládon keresztül, hanem készpénzben juss hozzá a felvett kölcsönhöz.

Az Otthoni Szolgáltatás azonban jelentősen megnöveli a hitel költségét, nézzünk is meg erre egy példát!

Ha 500 000 forint kölcsönt veszel fel 110 hetes futamidőre, a teljes hiteldíjmutató (THM) 24,80 százalék, a heti törlesztőrészlet 5707 forint, a teljes visszafizetendő összeg pedig 627 750 forint. Ugyanezekkel a feltételekkel, ha kéred az Otthoni Szolgáltatást is, majdnem a dupláját kell visszafizetned, mintha nem kérnéd az extra szolgáltatást. Az Otthoni Szolgáltatás díja 110 hetes futamidővel számolva 514 000 forint, ami már önmagában több mint a felvett hitelösszeg. Minden díjat figyelembe véve a heti törlesztőrészlet így 10 380 forint, a teljes visszafizetendő összeg pedig 1 141 750 forint. Az Otthoni Szolgáltatás igénybevétele előtt érdemes végiggondolni, hogy megéri-e a kicsivel több, mint két éves futamidő alatt 514 000 forintot kifizetni azért, hogy az otthonunkban tudjunk bankolni.

Bármelyik utat is választod, a Providentnél a hiteligénylést könnyen el tudod intézni, a gyorsaság viszont tőled is függ, mivel a szerződéskötésre csak személyesen, egy előre egyeztetett időpontban van lehetőség. Attól függően, hogy igénybe veszed-e az Otthoni Szolgáltatást a szerződés aláírása vagy a legközelebbi kirendeltségnél, vagy az otthonodban történik. Az online szerződéskötés még nem érhető el, de a folyamatot elindíthatod egy gyors kalkulációval akár itt, a Személyi Kölcsön oldalán is.

Nézd meg a Provident összes aktuálisan elérhető személyi kölcsönét!
 

Cofidis Megújuló Hitel – akár 24 óra alatt nálad lehet a kölcsön


A Cofidis Megújuló Hitele szintén a szabadon felhasználható hitelek közé tartozik. Az igényelhető hitelösszeg 100 000 – 1 000 000 forint között van, a futamidő 46-60 hónap között választható. A Megújuló Hitel egyedülálló jellemzője, hogy a már visszafizetett tőkerészt bármikor újra felveheted, ha szeretnéd. A Cofidis gyorskölcsön előnyei közé tartozik, hogy az előtörlesztés ingyenes, ezenkívül nem kell fizetned a folyósítási, előtörlesztési és kezelési díjat sem.

Nézzünk meg egy példát: félmillió forintos hitelösszegnél, 46 hónapos futamidővel a THM, vagyis a teljes hiteldíjmutató 22,67 százalék, a havi törlesztőrészlet 16 043 forint, a visszafizetendő teljes összeg pedig 721 902 forint. Ha a csekkes vagy a készpénzes törlesztést választod, a bank alkalmanként 500 forintot számol fel.

Mi a helyzet a gyorsasággal? Nos, az igényléstől számítva akár 24 óra alatt hozzá is juthatsz a felvett kölcsönhöz – ha minden rendben történik az igénylés során. Ehhez arra van szükséged, hogy minden feltételnek megfelelj, álljanak rendelkezésre a szükséges dokumentumok, és élj a videós azonosítás lehetőségével.

A leggyorsabban az alábbi lépéseket követve tudod felvenni a Cofidis gyorskölcsönét:

 1. Végezz előzetes kalkulációt a Személyi Kölcsön oldalon!

 2. Ha úgy gondolod, hogy megfelelsz minden feltételnek, indítsd el az előminősítést online, és nyomtasd ki a szerződéstervezetet. Ha kéred, postán is kiküldeni neked a bank, de ezzel időt veszítesz.

 3. Készíts össze, és fénymásolj le minden dokumentumot, amire szükséged lesz az igénylésnél.

 4. Ha ezzel elkészültél, indítsd el a videós azonosítást a Cofidis weboldalán. Ezt minden hétköznap, reggel 8 és este 20 óra között tudod megtenni. A következő dokumentumokat készítsd össze az azonosításhoz, hogy minél gyorsabb legyen az ügyintézés:

 • elérhetőségi adatok (telefonszám, e-mail cím),

 • érvényes személyi igazolvány vagy jogosítvány,

 • lakcímkártya,

 • a kinyomtatott szerződéscsomag,

 • jövedelemigazolás, és a többi beküldendő dokumentum,

 • kék toll.

Ha módosítani szeretnél az adataidon, azt a videós azonosítás során megteheted. Ha minden rendben van az adatokkal és a dokumentumokkal, akkor az ügyintéző jelenlétében, vagyis a kamera előtt tudod aláírni a szerződést.

 1. A videós azonosítás és a szerződés aláírása után tudod a szükséges dokumentumokat online feltölteni a Cofidis oldalán.

 2. A feltöltés után a dokumentumokat papír alapon is postára kell adnod a bank felé, de a bank a végleges hitelbírálatot a feltöltött dokumentumok alapján is el tudja végezni.

 3. Pozitív bírálat esetén 2 munkanapon belül történik meg a folyósítás, ezzel kapcsolatban a bank minden esetben írásban fog téged értesíteni.

Cetelem Mindig kéznél kölcsön – kéznél van a megoldás


A Cetelem Mindig kéznél kölcsöne egy személyes hitelkeret, ami egy összegben, vagy részletekben áll a rendelkezésedre. Az igényelhető hitelösszeg 100 000 – 600 000 forint között van, a futamidő pedig 12-48 hónap között választható. 500 000 forintos hitelösszeg esetén 36 hónapos futamidővel számolva a teljes hiteldíjmutató 16,06 százalék, a havi törlesztőrészlet 20 952 forint, a teljes visszafizetendő összeg pedig 623 880 forint.

A Cetelem a gyorskölcsönökre jellemző feltételek mellett további kritériumot szab azoknak, akik a Mindig kéznél kölcsönt vennék igénybe: rendelkezniük kell hatályos Cetelem MasterCard hitelkártya szerződéssel.

Nézd meg és hasonlítsd össze a Cetelem személyi kölcsön ajánlatait!
 

Oney szabad felhasználású személyi kölcsön


Az Oney személyi kölcsönét 300 000 forinttól tudod igényelni, de ha nagyobb összegű szabadon felhasználható kölcsönre van szükséged, ebben is tud segíteni a bank. Nézzünk meg egy példát: ha 500 000 forint hitelt igényelsz, 36 hónapos futamidőre, akkor a THM 16,90 százalék, a havi törlesztőrészlet 18 201 forint, a fizetendő teljes összeg pedig 655 236 forint.

Az igénylést el tudod indítani online is, amivel gyorsabbá teheted a folyamatot. Az előzetes kalkuláció elküldése után az Oney munkatársa telefonon fog keresni, hogy meg tudjátok beszélni a részleteket és a további teendőket. Az egyeztetés után pozitív hitelbírálat esetén a bank kiküldi neked a szerződést, amit aláírás után vissza kell küldened a bankba a hiteligényléshez szükséges dokumentumokkal együtt. Ha a bank mindent rendben talál, akkor az ellenőrzést követően történik meg a folyósítás. Mivel a szerződéskötés papír alapon történik, így az ügyintézés körülbelül 2-3 munkanapot vesz igénybe, ha minden rendben van a dokumentumokkal és a feltételeknek is megfelelsz.
 

MiniKölcsön – akár 1 órán belül folyósítják a hitelt


A MiniKölcsön kis összegű, 25 000 – 300 000 forint közötti kölcsönt kínál, 1-3 hónapos futamidővel. A hitelintézet az ügyintézést tekintve két végletet kínál: ha az Expressz szolgáltatást választod, akkor akár 1 órán belül hozzájuthatsz a kölcsönhöz, ha viszont a hagyományos utat választod, akkor a hiteligényedet 20 munkanapon belül bírálják el, a folyósítás pedig a szerződés aláírásától számított 10 napon belül történik, így hiteligénylés folyamata akár egy hónapig is elhúzódhat. A hagyományos út az alacsony hitelösszeghez képest, más hitelintézetekkel összehasonlítva kifejezetten hosszúnak számít.

Nézzünk meg mindkettőre egy-egy példát! Ha a hagyományos utat választod, most akár 0 százalékos THM-mel is igényelhetsz gyorskölcsönt. 300 000 forintos hitelösszegnél 90 napos futamidővel három alkalommal kell törlesztened, mindháromszor 100 000 forintot. Ha kihasználnád ezt a lehetőséget, a pontos törlesztésre mindenképpen figyelj oda, mert a késedelmi díjak, az esetleges prolongálás, vagyis a futamidő meghosszabbításának a díja jelentősen megnövelhetik a tartozás összegét.

Ha minél hamarabb van szükséged a pénzre, és úgy döntesz, hogy igénybe veszed az Expressz szolgáltatást, akkor a havi törlesztőrészlet 100 000 forintról 125 000 forintra, a teljes visszafizetendő összeg pedig 300 000 forintról 375 000 forintra nő.

Az igénylés menete a következőképpen történik:

 1. Ha új ügyfél vagy, a regisztrációhoz a következő adatokat kell megadnod: név, mobilszám, e-mail cím, jelszó.

 2. Az online kalkulátorral állítsd be a kölcsönösszeget és a futamidőt, majd válaszd ki, hogy online vagy papír alapon szeretnéd intézni az igénylést.

 3. A kölcsönigénylés beküldése után meg kell erősítened az e-mail címed és a telefonszámodat is.

 4. A megerősítő e-mailben arról is kapsz tájékoztatást, hogy hogyan tudod igazolni a havi nettó jövedelmedet.

 5. Pozitív hitelbírálat esetén két út áll előtted: ha a papíralapú ügyintézést választottad, akkor a bank munkatársai felveszik veled a kapcsolatot, hogy egyeztetni tudjatok egy személyes találkozót a legközelebbi kirendeltségnél. Ha az online folyamat mellett döntöttél, te tudod kezdeményezni a videóazonosítást a MiniKölcsön weboldalán vagy a letölthető mobil applikáción keresztül.

 6. A szerződés aláírása az azonosítással egy időben is történhet, ha az adategyeztetésnél minden rendben történt. Ezt akár elektronikusan is megteheted, a mobilra vagy tabletre letölthető MiniKölcsön alkalmazás segítségével.

 7. A szerződés aláírása után már csak a folyósítás van hátra.

Láthatjuk, hogy az online ügyintézés a MiniKölcsönnél kifejezetten egyszerű, mivel nemcsak az előzetes kalkuláció, hanem a szerződéskötés is elektronikusan történik. Így nem kell papírokkal vesződni, és postára sem kell elmennünk, hogy elküldjük az igazolásokat. Az Expressz szolgáltatás igénybevételénél a bank 1 órán belüli folyósítást ígér – erre csak abban az esetben van esélyünk, ha az online ügyintézést választjuk. Ha a papír alapú igénylés mellett döntesz, akkor elképzelhető, hogy az előzetes kérelem beérkezésének a napjára kapsz időpontot.
 

Tesco Kis Kölcsön - igényeld ott, ahol el is tudod költeni


A Tesco Kis Kölcsöne a Budapest Bankon keresztül igényelhető. A felvehető hitelösszeg 300 000 – 500 000 forint között van, a THM 24,90 százalék, az igényléshez pedig legalább havi nettó 75 000 forintos bevétellel kell rendelkezned.

Az igénylés nem vesz igénybe sok időt: ha hétköznap reggel 8 és 17 óra között adod le az igénylést, és minden rendben van a szükséges dokumentumokkal, akkor pozitív hitelbírálat esetén akár már a következő munkanapon a számládon lehet az igényelt összeg.

Ha készpénzben van szükséged a hitelre, a Tesconál ez is megoldható. 100 000 forint és 300 000 forint közötti hitelösszegnél a Tesco hipermarketekben felállított pénzügyi pultoknál akár 30 perc alatt a rendelkezésedre állhat a kölcsön, a helyszínen kapott vásárlókártyán. A kártya aktiválása után a pénzt máris felveheted bármelyik bankautomatából. A futamidő ebben az esetben a felvett hitelösszegtől függ: 100 000 és 199 999 forint közötti összegnél 24 hónap, 200 000 és 300 000 forint közötti összegnél pedig 36 hónap. A készpénzhitelt akár a banki nyitvatartási időn kívül is felveheted.

A leggyorsabb gyorskölcsön

 

Válaszd a leggyorsabb megoldást – igényelj hitelt online!


A gyorskölcsön ajánlatok feltételeit átnézve láthatjuk, hogy az igénylés legegyszerűbb és leggyorsabb módja, hogy amit csak tudunk, azt online intézzük el. Fontos, hogy a bankok ígéretei a mihamarabbi folyósítással kapcsolatban csak abban az esetben állják meg a helyüket, ha az igénylés során minden rendben történik, vagyis megfelelsz a feltételeknek és az összes szükséges dokumentum a rendelkezésedre áll. Amikor elkezded az ügyintézést, kalkuláld bele a szükséges dokumentumok beszerzésének az idejét is, ami a munkáltatódtól vagy akár a NAV-tól függően akár több napot is igénybe vehet.

Bár a tényleges hitel ügyintézés a legtöbb hitelintézetnél egyre rövidebb, ez nem változtat a tényen, hogy a hitelfelvétel egy komoly döntés, és évekre meghatározza, befolyásolja a pénzügyi helyzetedet. Éppen ezért érdemes több időt szánni arra, hogy utánajárj a feltételeknek, valamint hogy összevess több ajánlatot is, mielőtt bármelyiket kiválasztanád. Hasonlítsd össze az aktuálisan elérhető ajánlatokat a Gyorskölcsön Kalkulátor segítségével, és válaszd ki a számodra legmegfelelőbb ajánlatot!

2019-01-08