MiniKölcsön – új lehetőség a gyorskölcsön piacon

A MiniKölcsön 2017 óta van jelen a gyorskölcsönök piacán, és kis összegű, 25 000 – 300 000 forint közötti szabad felhasználású hitelt kínál az ügyfeleinek. A MiniKölcsön két sajátosságával tűnik ki a többi hitelintézet közül: a futamidő kifejezetten rövid, 30-90 nap között van, az igénylésnél pedig választható az Expressz ajánlat, amivel akár egy órán belül hozzájuthatunk a felvett összeghez. Összegyűjtöttünk minden információt, amit tudni érdemes a MiniKölcsön ajánlatról, a hiteligénylés feltételeitől a törlesztés menetéig.

0% THM – annyit fizess vissza, mint amennyit felvettél!

A MiniKölcsön kis összegű gyorskölcsöne tulajdonképpen egy személyi kölcsön, amely az átmeneti pénzügyi nehézségekre kínál megoldást. A felvehető hitelösszeg 25 000 – 300 000 forint között van, a futamidő pedig 30, 45, 60 vagy 90 napos, a felvett hitel nagyságától függően.

Ha új ügyfélként veszed igénybe a MiniKölcsön hitelét, 0 százalékos THM-mel számolhatsz, ami azt jelenti, hogy pontosan akkora összeget kell visszafizetned, mint amekkorát felvettél. Nem kell fizetned az ügyleti kamatért, nincs folyósítási díj és az akció idején az Expressz szolgáltatásért sem kell fizetned.

Ha már volt korábban MiniKölcsön szerződésed, akkor a díjak a következőképpen alakulnak: a THM 9,9 százalék, ami egy 300 000 forintos kölcsönnél 90 napos futamidővel azt jelenti, hogy a havi törlesztőrészlet 101 566 forint, így a teljes visszafizetendő összeg 304 697 forint. Ha az Expressz ajánlatot választod, akkor a törlesztőrészletekhez hozzáadódik a szolgáltatás díja, amely 75 000 forint. Így a havi törlesztőrészlet 126 760 forintra nő, a teljes visszafizetendő összeg pedig 380 281 forint lesz.

MiniKölcsön Expressz: akár egy órán belül hitelhez juthatsz

A MiniKölcsön Expressz szolgáltatásával akár egy órán belül hozzájuthatsz az igényelt összeghez, ráadásul 2019. január 31-ig nem kell pluszban fizetned a gyorsaságért. Ha nem sürgős, hogy pénzhez juss, akkor azzal érdemes számolnod, hogy a normál ügyintézés akár 40 napot is igénybe vehet. Ha gyorskölcsönt vennél fel, érdemes kihasználni az Expressz szolgáltatást, ameddig tart az akció.

A hiteligénylést akkor tudod leggyorsabban elintézni, ha online viszed végig a folyamatot. Az online hiteligénylést benyújthatod a nap 24 órájában, az elbírálás és a videóazonosítás pedig a bank nyitvatartási idejében történik. Akár volt már szerződésed a MiniKölcsönnel, akár nem, mindössze néhány egyszerű lépés választ el a folyósítástól. A kölcsön igénylésnek a folyamata a következő:

 1. Add meg az adataidat a regisztrációhoz vagy a bejelentkezéshez! Ha új ügyfél vagy, a következő mezőket kell kitöltened: név, mobiltelefonszám, e-mail cím, jelszó.

 2. Add meg a személyes adataidat, és válaszd ki a kalkulátor segítségével, hogy mekkora kölcsönre van szükséged, és hogy milyen hosszú futamidő alatt szeretnéd visszafizetni.

 3. Válaszd ki, hogy online vagy papíron szeretnéd-e aláírni a szerződést.

 4. Erősítsd meg a hiteligényed, ezután pedig a mobilodra és e-mailben is fogsz kapni megerősítő kódot, illetve linket. Az e-mailben arról is kapsz tájékoztatást, hogy hogyan igazolhatod a jövedelmedet.

 5. Ha az Expressz szolgáltatást választottad, a hiteligényed elbírálása akár egy órán belül megtörténhet. A pozitív hitelbírálat eredményéről SMS-ben és e-mailben is értesíteni fog a hitelintézet.

 6. Ha megkaptad az értesítést a pozitív döntésről, akkor tudod kezdeményezni a videóazonosítást. Készítsd elő a híváshoz a személyi igazolványod és a lakcímkártyádat, mert be kell majd mutatnod őket az ügyintézőnek, akivel beszélni fogsz. Maga a hívás mindössze néhány percet vesz igénybe. A hívást indíthatod mobilról, tabletről vagy számítógépről is, viszont a szerződés aláírása csak a MiniKölcsön applikációval lehetséges, amit mobilra vagy tabletre tudsz letölteni.

 7. A szerződés aláírását követően nincs más dolgod, mint várni a folyósítást. Ha az Expressz szolgáltatást választottad, már a szerződés aláírásának a napján megérkezhet a számládra a pénz.


Nagyobb összegre lenne szükséged, mint 300 000 forint? Nézd meg más bankok ajánlatait a gyorskölcsön kalkulátor segítségével, és találd meg a legkedvezőbbet a piacon elérhető hitelek közül!


 

A MiniKölcsön igénylésének a feltételei

A MiniKölcsön hitele szabadon felhasználható, így nem szükséges igazolnod a bank felé, hogy mire fogod elkölteni. Ezenkívül nincs szükség az igénylésnél sem kezes, sem ingatlanfedezet bevonására, illetve bankot sem kell váltanod ahhoz, hogy jobb ajánlatot érhess el. Néhány feltételnek azért eleget kell tenned az igényléshez:

 • magyar állampolgárnak kell lenned,

 • be kell töltened a 18. évet, tehát legyél nagykorú,

 • rendelkezned kell érvényes személyi igazolvánnyal, jogosítvánnyal vagy útlevéllel,

 • bejelentett magyarországi lakcímmel,

 • továbbá rendelkezned kell legalább 3 hónapos munkaviszonnyal vagy nyugdíjjal,

 • ezenkívül szükséged lesz egy Magyarországon vezetett bankszámlára is.

A hitelintézetnél a negatív KHR lista nem kizáró ok a hiteligénylésnél, de a hitelképességet minden esetben egyedi úton bírálják el.

Így tudod visszafizetni a kölcsönt

A visszafizetést a MiniKölcsönnél banki átutalással tudod rendezni. A hitel futamideje más gyorskölcsönökkel összehasonlítva egészen rövid, így a hiteltörlesztést akár 30-90 napon belül is letudhatod. Ez azonban csak azoknak kedvező, akiknek nem jelent gondot a magas törlesztőrészlet. Ha ezt nem tudod tartani valami miatt, van lehetőség prolongálásra, vagyis arra, hogy meghosszabbítsd a futamidőt, de ez a szolgáltatás nincs ingyen. A hosszabbítás díja két tényezőtől is függ: minél magasabb az igényelt hitelösszeg és minél hamarabb kéred a hosszabbítást, annál többet kell érte fizetned. A hosszabbítás 30 napra szól, és minden esetben a futamidő lejárta előtt, de legkésőbb a lejárat napján szükséges megtenned. Hosszabbítani bármennyiszer lehet, de azt tartsd szem előtt, hogy a hosszabbítás díja tulajdonképpen egyfajta késedelmi kamatnak felel meg, így nem olcsó, és a törlesztőrészletet később ugyanúgy ki kell majd fizetned.

Nézzünk meg egy-egy példát a hosszabbításra: ha 300 000 forint volt az igényelt összeg, és csak a harmadik, vagyis az utolsó törlesztőrészletnél szeretnél hosszabbítani, akkor 17 800 forintot kell fizetned a határidő 30 nappal történő kitolásáért. Ha viszont már az első hónapban megcsúszol, és az első törlesztőrészlet kifizetése előtt hosszabbítanál a futamidőn, akkor 53 400 forintot kell fizetned.

Az ügyintézés legyen gyors, ne a döntésed!

Ha hétköznap munkaidőben adod le a hiteligényedet az online felületen, mindössze néhány óra alatt is hitelhez juthatsz, de ne felejtsd el, hogy a hiteligénylés egy komoly pénzügyi döntés, még a rövid futamidejű gyorskölcsönök esetében is. A MiniKölcsön 0%-os THM-mel felvehető hitelakciója egyedülálló a piacon, de csak abban az esetben éri meg felvenni, ha időben törlesztesz. Egy esetleges hosszabbítással ugyanis nőnek a költségeid és a hitelt is később fogod letudni.

2019-03-07