Provident Útravaló Kölcsön: előny új ügyfelek számára

Február elején rukkolt elő a hitelintézet a Provident Útravaló Kölcsön konstrukcióval, mellyel elsősorban az új ügyfeleket célozzák. A 20 hónapos futamidőre felvehető, kedvezményes kamatozású személyi kölcsön 2019. április 8-ig elérhető. Megnéztük, milyen feltételekkel vehető igénybe a Provident új ajánlata, és összehasonlítottuk a piacon elérhető többi gyorskölcsön ajánlattal is.

Provident Útravaló Kölcsön: a legfontosabb jellemzők

 • Igényelhető hitelösszeg: 350 000 Ft – 600 000 Ft.

 • THM: 10,90%

 • Futamidő: 20 hónap.

 • Kezes és fedezet nélkül igényelhető.

 • A felvett hitelösszeg szabadon felhasználható.

 • A kedvezményes ajánlat 2019. február 6. és április 8. között vehető igénybe.

Megnéztük, hogy 500 000 forintos hitelösszeg esetén milyen feltételekre számíthatunk, ha a Provident kölcsön összeget átutalással szeretnénk megkapni, és nem vesszük igénybe sem az Otthoni Szolgáltatást, sem az Előrelátó Csomagot. Így, a fixen 20 hónapos futamidő alatt havonta 27 340 forintot kell visszafizetnünk. A THM ezekkel a feltételekkel 10,90 százalék, így a teljes visszafizetendő összeg 546 800 forint.

Csak havi törlesztés

A Provident Útravaló Kölcsön havi törlesztési módja eltér a hitelintézet többi hitel ajánlatától. A Provident ugyanis általában heti rendszerességű törlesztést szokott kínálni az ügyfeleinek.

Otthoni Szolgáltatás: Provident kölcsön készpénzben

Ha a Provident hitele mellé az Otthoni Szolgáltatást is igénybe veszed, akkor nem kell elmenned a bankfiókba, hanem a Provident munkatársa fog elmenni hozzád, hogy aláírd a szerződést. A szolgáltatásnak ezzel nincs vége, hiszen később a törlesztés is személyesen történik majd. Az Otthoni Szolgáltatás lehetővé teszi, hogy készpénzben vedd fel a kölcsönt, illetve ebben az esetben a törlesztés is készpénzben, az otthonodban történik.

Az Otthoni Szolgáltatás azonban nincs ingyen: a 20 hónapos futamidővel számolva az Otthoni Szolgáltatás teljes díja 107 450 forint, így a teljes visszafizetendő összeg is ugyanennyivel növekszik. Mielőtt igénybe vennénk ezt a kényelmi szolgáltatást, mérlegeljünk, hogy megér-e több mint 100 ezer forintot, hogy otthon és készpénzben tudjuk felvenni és törleszteni a hitelünket.

Provident Előrelátó Csomag: így nem érhet meglepetés

A Provident Előrelátó Csomagja a futamidő alatt felmerülő nehéz élethelyzetekre kínál megoldást. Haláleset esetén a Provident elengedi az ügyfélnek a halála napján fennálló tartozását, ezenkívül pedig tartalmaz egy meghosszabbított elállási/felmondási lehetőséget, ami azt jelenti, hogy az ügyfél a kölcsönszerződéstől 30 napon belül díjmentesen elállhat, illetve felmondhatja azt. Az Előrelátó Csomag magában foglal egy ügyfélre vonatkozó csoportos élet- és balesetbiztosítást is.

Az Előrelátó Csomag díja

A Provident a hitelkamaton felül további díjat számol fel az Előrelátó Csomag választása esetén. Az Előrelátó csomag díja 60 000 forint, így ha 500 000 forint hitelt igényelsz, a teljes visszafizetendő összeg 606 800 forintra nő.


Nagyobb hitelösszegre lenne szükséged? Hasonlítsd össze a Személyi Kölcsön kalkulátor segítségével az aktuálisan elérhető legjobb személyi kölcsön ajánlatokat és válaszd ki a céljaidnak megfelelőt!


A Provident Útravaló Kölcsön igénylés feltételei

Fontos, hogy az Útravaló Kölcsönt azok az ügyfelek igényelhetik, akik még nem álltak szerződésben a Providenttel, vagy akik a hitelintézetnél lévő korábbi tartozásukat 2018. december 27. előtt teljes egészében rendezték. További feltételek:

 • nagykorúság és cselekvőképesség,

 • bejelentett, állandó magyarországi lakcím,

 • igazolt rendszeres jövedelem,

 • 500 000 forint feletti hitelösszegnél 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolást kell bemutatni,

 • érvényes személyi igazolvány, jogosítvány vagy útlevél,

 • saját vagy közös tulajdonú lakossági bankszámla (kivéve, ha az Otthoni Szolgáltatást is igénybe veszed).

Az igényléshez nincs minimum elvárt jövedelem, a lényeg, hogy rendszeres bevételt tudj felmutatni, és a bank ez alapján fogja elbírálni, hogy a hitelképesnek tart-e. Szintén a Provident hitel jellemzője, hogy akár 1 hónapos munkaviszony igazolása is elegendő ahhoz, hogy hitelt vehess fel - ezzel szemben a legtöbb hitelintézet legalább 3-6 hónapos munkaviszonyt kér az ügyfeleitől.

Mit kínál a többi bank?

Megnéztük, hogy a Provident Útravaló Kölcsöne hogyan teljesít a piacon a többi kis összegű kölcsönhöz képest. Maradva a fél millió forintos hitelösszegnél és a Provident által kínált 20 hónapos futamidőnél, a Személyi Kölcsön kalkulátora alapján ennél jobb ajánlatot jelenleg nem találunk.

Ugyanezekkel a feltételekkel az OTP Bank 18,73 százalékos THM-mel kínál hitelt, így a havi törlesztőrészlet 28 953 forint, a teljes visszafizetendő összeg pedig 579 060 forint. A Budapest Bank szabadon felhasználható Hűség Hitelét 20,50 százalékos THM-mel vehetjük igénybe, így a havi törlesztőrészlet 29 621 forint, a teljes visszafizetendő összeg pedig 592 420 forint.

Így igényelheted a Provident kölcsönt

Kérj visszahívást a banktól akár online itt, a Személyi Kölcsön oldalán! Ezután a Provident munkatársa telefonon fog keresni téged, hogy egyeztessetek a részletekről, ezenkívül érdemes úgy készülni, hogy a hiteligényléshez szükséges alapadatokat is be fogja kérni.

A hitelbírálat előkészítése és a szerződéskötés a Provident Pénzügyi Zrt. hozzád legközelebb eső hitelpontnál fog történni, illetve az Otthoni Szolgáltatás választása esetén az otthonodban.

Kölcsön 10 napon belül

Ha a hitelbírálat pozitív eredménnyel zárul, akkor a szerződés aláírását követően 10 napon belül fog megérkezni a bankszámládra az igényelt hitelösszeg.

2019-02-27