Személyi kölcsön interneten keresztül - megnéztük, melyik banknál lehetséges

A koronavírus-járvány második hullámával ismét kiürülhetnek a bankfiókok. Ám ekkor is előállhat olyan helyzet, amikor egy személyi kölcsönre van szükségünk. A Bank360.hu összegyűjtötte, mely bankoknál tudunk most biztonságosan, teljesen higiénikusan, banki látogatás nélkül online személyi kölcsönt felvenni.

Milyen előnyei vannak az online hiteligénylésnek?

Számos előnye van az online hitelfelvételnek a személyessel szemben, és ezek közül a járványügyi kockázatok csökkentése csak az egyik: 

 • nincs szükség személyes találkozásra,

 • környezetbarát megoldás, hiszen kevesebb papírmunkára és közlekedésre van szükség,

 • bárhonnan indíthatjuk az igénylést, ahol van internetkapcsolat,

 • gyorsan, szinte automatikusan történik a hitelbírálat,

 • online is feltölthetjük a dokumentumokat,

 • ha már a bank ügyfelei vagyunk, kevesebb igazolásra van szükség,

 • akár 2 órán belül a számlánkon lehet a pénz.

 

Teljesen online hiteligénylési megoldást jelenleg csak a személyi kölcsönök terén vehetünk igénybe, illetve két bank esetében babaváró hitelt is igényelhetünk így. 

Hogyan zajlik az online hiteligénylés?

Nincs szükség személyes jelenlétre a bankban, elegendő egy internetkapcsolat és számítógép vagy okostelefon. Bankonként eltérő sorrendben, de jellemzően az alábbi lépéseken esünk át:

Igénylés előtt: érdemes tájékozódnunk a hitelhez szükséges minimum feltételekről és a bankok aktuális ajánlatairól, amelyeket a személyi-kölcsön.hu kalkulátorában ellenőrizhetünk.

 1. Az igénylést banktól függően netbankban, weboldalon vagy mobilapplikációban indíthatjuk. 

 2. Szinte minden banknál egy hitelkalkulátor használatával kezdődik az igénylés, amelyen beállíthatjuk, hogy mekkora összegre van szükségünk és azt milyen futamidővel vennénk fel. A kalkulátor ezek alapján mutatja meg, hogy milyen kamatra és törlesztőrészletre számíthatunk. 

 3. Meg kell adnunk személyes adatainkat, vagy banki ügyfélként a már megadott adatokat kell ellenőriznünk.

 4. Meg kell adnunk a jövedelemvizsgálathoz szükséges információkat. Fel kell töltenünk jövedelemigazolást, vagy engedélyt kell adnunk a banknak ahhoz, hogy a NAV rendszerén keresztül hozzáférhessen ehhez. A banki algoritmusok eközben megvizsgálják, hogy teljesülnek-e a minimálisan elvárt feltételek és rajta vagyunk-e a KHR negatív adóslistáján. Ha a banknál lévő folyószámlánkra érkezik a jövedelmünk, könnyebb dolgunk lehet, hiszen ez alapján a bank meggyőződhet a rendszeres fizetésünk nagyságáról. Így még egyszerűbb az igénylés. 

 5. Az adatok megadása után következik az azonosítás, amely jellemzően videón keresztül történik. Ekkor banki munkaidőben tudunk kapcsolatba lépni egy munkatárssal, aki elvégzi az online azonosítást. 

 6. A megadott adatok alapján, amennyiben teljesülnek az igényléshez szükséges feltételek, a bank ajánlatot ad nekünk. Ezt vagy elfogadjuk vagy másik banknál kell keresgélnünk. 

 7. Digitálisan alá kell írnunk a szerződéseket és hozzájárulásokat. 

 8. Banktól függően akár kevesebb mint egy órán belül a számlánkon van a pénz.

Melyik banknál igényelhető hitel online?

Jelenleg az alábbi bankoknál igényelhetünk hitelt online formában is.

CIB Bank: folyósítás 7 perc alatt

A CIB bank saját és idegen banki ügyfelek számára is elérhetővé teszi az online felvételt. Meglévő ügyfelek akár a bank mobilos applikációján keresztül is igényelhetnek, nekik a folyamat akár 7 perc alatt is befejezhető.

Amennyiben másik banknál van az ügyfélnek folyószámlája, de a CIB banknál szeretne hitelt felvenni, ebben az esetben is van lehetőség honlapon keresztül igényelni, itt 20 perc alatt lehet végigmenni az igénylés folyamatán. 

K&H Bank: szerződés aláírás digitális kóddal

A K&H Banknál meglévő ügyfelek számára kínálnak személyi kölcsönt online az ebankban és a mobilbankban. A kalkulációs felületeken kitöltött adatok után a bank videós azonosítást és tájékoztatást kér. Ha az ügyfél elfogadja az ezt követően ponosított ajánlatot, akkor egy digitális kód segítségével alá is írhatja a hitelszerződést. A hitelösszeg ezt követően a következő banki munkanapon érkezik az ügyfél számlájára.

A K&H Bank az online hitelügyintézésért nem kér sem szerződéskötési, sem ügyintézési díjat, miközben nem kéri az ilyenkor szinte szokásos munkáltatói igazolást sem.

OTP Bank: csak a saját ügyfeleknek

Az OTP bank saját ügyfelei részére az OTPdirekten keresztül tette elérhetővé az online hiteligénylést. A szerződés aláírásához egy sms-es kódot kell használni.

Cofidis: előminősítés után jöhet csak a hitelajánlat

A Cofidis a szokásos online hitelfelvételi eljáráshoz képest egy előzetes, online vagy telefonos ügyfél-hitelképességi azonosítást és tájékoztatást végez, majd ezt követően kapja meg az ügyfél a hivatalos hitelajánlatot. A pozitív előminősítés után ha az ügyfél elfogadja a hitelajánlatot, videós azonosítás következik, majd a szerződéskötés után 1-2 napon belül már elérhető a hitelösszeg.

Cetelem Bank: előzetes hitelbírálat online is

A Cetelem Bank az online beküldött hiteligénylés után szintén online vagy telefonon előzetes hitelbírálatot végez az ügyféllel. A szerződéskötést e-mailben vagy postai úton elérhető, melyet követően 3 napon belül meg is érkezik a hitelösszeg az ügyfél számlájára.

2020-09-08