Fogszabályozás személyi kölcsönből: befektetés az egészségbe

A fogszabályozásba belevágni nem olcsó mulatság, felnőttként különösen megterheli a pénztárcát. A kezelés akár évekig is eltarthat, a végösszeg pedig akár milliós tétel is lehet. A végeredmény azonban több szinten javítja az életminőséget, így a fogszabályzóra befektetésként is tekinthetünk.

Mit ad a fogszabályzó?

Amellett, hogy szebb lesz a fogsorunk, a fogszabályozásnak egy sor más előnye is van. A legfontosabbak az egészségügyi szempontok, hiszen a szabályos fogsort sokkal könnyebb tisztítani, ezáltal a fogak tovább maradnak egészségesek és kevésbé kell aggódnunk a szuvasodás és a fogágybetegségek miatt. A fogszabályzó ezenkívül segíthet a beszédhiba megszüntetésében is. 

A szabályos fogsor látványosabb eredménye a szebb mosoly, ami nemcsak esztétikus, de magabiztosabbá is tesz az élet minden területén. A fogak szabályozása ezenkívül az arcformát is szebbé teheti.

Mennyibe kerül a fogszabályzó?

A fogszabályozás anyagilag is felelős döntés, hiszen nemcsak a készülék egyszeri árát kell kifizetni, hanem a teljes kezelés alatt számolnunk kell a kiadásokkal. Az első egyeztetés nem mindenhol kerül pénzbe, de néhány helyen már ekkor is fizetni kell - 5-10 ezer forint közötti összeget. Ezután következik a mintavétel és a tervezés, ami újabb költséget jelent. A tervezés akár 20-30 ezer forintba is belekerülhet. A legnagyobb tétel a készülék, melynek az ára több tényezőtől függ:

 • a készülék anyaga (fém, kerámia, porcelán stb.),

 • állandó vagy kivehető készülékre van szükség,

 • csak az egyik vagy mindkét fogsor (alsó és felső) szabályozására szükség van-e.

 

A fogszabályozó készülékek árai ezektől függően akár több százezer forint körül is alakulhatnak. A készülék felhelyezése után rendszeres kontrollra van szükség, amelynek a díja havonta 5 000 - 20 000 forint között van. A kezelés végéig így a havi kiadásoknál is kalkulálni kell ezzel a költséggel. Mindent összeadva láthatjuk, hogy a teljes fogszabályozás ára az első konzultációtól a készülék eltávolításáig akár több mint egymillió forintba is belekerülhet.

Fogszabályozás személyi kölcsönből?

A költségek fedezésének a legjobb módja, ha a jövedelmünkből ki tudjuk gazdálkodni a szükséges összeget, de erre nem mindig van lehetőség. Ebben az esetben elkezdhetünk spórolni, vagy ha gyorsabb megoldást szeretnénk, akkor választhatunk egy kedvezményes személyi kölcsönt, amit bármilyen célra felhasználhatunk. Ehhez segítségül hívtuk a Személyi Kölcsön kalkulátort: megnéztük, melyik bank kínálja a legkedvezőbb feltételeket, ha másfél millió forintot szeretnénk igényelni 60 hónapos futamidőre.

A CIB Bank Előrelépő Személyi Kölcsöne több szempontból is jó választás lehet. A THM mindössze 8,17 százalék, a telefonos előbírálat során pedig 10 perc alatt információt szerezhetünk a hitelképességünkről. Ha minden feltételnek megfelelünk, akkor havonta 30 327 forintot kell törlesztenünk, a teljes visszafizetendő összeg pedig 1 819 620 forint. 

A K&H Bank kiemelt személyi kölcsöne is jó választás lehet, nemcsak a kedvező kamatozás, hanem a kényelmes ügyintézés miatt is. Másfél millió forintig akár külsős ügyfélként is végigvihetjük az online igénylést, a kalkulációtól a folyósításig. A K&H hitelét 8,47 százalékos THM mellett igényelhetjük, a havi törlesztőrészlet 30 050 forint, a teljes visszafizetendő összeg pedig 1 832 580 forint. 

A Raiffeisen Banknál akár jövedelemátutalás nélkül, új ügyfélként is igényelhetünk kedvezményes személyi kölcsönt. A THM 8,97 százalék, a havi törlesztőrészlet 30 379 forint, a teljes visszafizetendő összeg pedig 1 846 290 forint. A kamatkockázat miatt egyik ajánlatnál sem kell aggódni, mivel mindhárom hitel fix kamatozású.

Mire van szükséged az igényléshez?

A személyi hitel igénylés még sosem volt ennyire egyszerű, mint 2019-ben. Egyre több banknál van lehetőség az online ügyintézésre, akár innen, a Személyi Kölcsön oldaláról is elindíthatod az igénylést. Ahhoz, hogy a hiteligénylés sikeres legyen, meg kell felelned a feltételeknek és be kell mutatnod a banknak a szükséges dokumentumokat.

 • A legfontosabb feltétel, hogy rendelkezz stabil jövedelemmel, és hogy legalább 3-6 hónapja dolgozz a munkahelyeden - ha próbaidőn vagy, vagy éppen a felmondási idődet töltöd, akkor a bank valószínűleg el fog utasítani. 

 • A havi nettó igazolt jövedelmednek el kell érnie a hitelező bank által elvárt összeget - a legkedvezőbb ajánlatokhoz általában nettó 250 000 forint feletti jövedelemre van szükség. Ezt 30 napnál nem régebbi munkáltatói jövedelemigazolással kell igazolnod.

 • Ha alkalmazott vagy, a munkaszerződésednek határozatlan időre kell szólnia. Ha a futamidőn túl tart a szerződés, vagy igazolható módon újra és újra megkötik veled a határozott idejűt, az sem probléma a legtöbb pénzintézetnél.

Az igényléshez ezekre a dokumentumokra lesz szükséged:

 • érvényes személyi igazolvány, jogosítvány vagy útlevél,

 • érvényes lakcímkártya,

 • adóazonosító,

 • minimum a legutóbbi három hónapról szóló bankszámla kivonatod - ha a számlavezető banknál igényled a hitelt, akkor ezt általában nem kérik a bankok,

 • 30 napnál nem régebbi névre szóló és befizetett közüzemi számla,

 • A már említett 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolás vagy

  • vállalkozó esetén NAV jövedelemigazolás,

  • nyugdíjas esetén nyugdíjigazolás vagy nyugdíjas igazolvány.
    

Fogszabályozás hitelre: megéri?

A fogszabályozás egy életre szóló döntés, ami több szinten hozzájárul ahhoz, hogy teljes életet élhessünk. Hosszú távon segít a megelőzésben is, így elkerülhetjük a fogszabályozásnál is kellemetlenebb és szintén drága kezeléseket, amelyekre a fogszabályozás hiánya miatt nagyobb eséllyel lehet szükség. 

2019-09-16